El C.A.T. fa una crida als Grups de Folk creats entre els anys 60 i els 70.

CAT

En el marc del XXXè Festival Tradicionàrius 2017 i per commemorar els 50 anys del Grup de Folk el C.A.T. vol fer una gran trobada de Grups de Folk de finals dels anys 60 i fins als 70 dels Països Catalans. La idea original és recollir el testimoni dels Grups de Folk d’aquella època, recuperar la memòria musical col·lectiva i de l’esperit del moment. La trobada es farà un dissabte al C.A.T., a la Plaça d’Anna Frank de la Vila de Gràcia, i als organitzadors els hi agradaria poder recopilar fotografies, partitures, gravacions… i de pas, fer una cantadeta.

L’any 1968 al Parc de la Ciutadella va tenir lloc el Primer Festival Folk on es va presentar el Grup de Folk i amb paraules de Rafael Vallbona “El Grup de Folk ens van fer descobrir el folk, que amb Pete Seeger, Joni Mitchell i tants d’altres ens va descobrir l’arrel tradicional que lliga la música amb la societat de la seva època, una música que parteix de les melodies del poble i pren una expressió contemporània”. A partir d’aquell moment i fins a finals dels 70 es van formar diversos Grups de Folk arreu del territori.

Vas crear i/o formar part d’un Grup de Folk? |

  • Si veu crear o formar part d’un Grup de Folk contacteu amb nosaltres indicant-nos el vostre nom, el nom del grup, l’època i quina part del territori.
  • Si coneixeu altres músics que formessin part d’un Grup de Folk feu-nos-ho saber per poder-hi contactar
  • Us agrairem que difoneu aquesta informació a través dels vostres canals de comunicació
Contacteu ambcomunicacio@tradicionarius.cat abans del dimecres 20 de juliol de 2016.