El C.A.T. i el Cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya programen els veneçolans C4Trío en le marc del Festival Grec de Barcelona.

CAT

El Centre Artesà Tradicionàrius i el Cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya programen els veneçolans C4Trío en le marc del Festival Grec de Barcelona el dijous 14 de juliol a les 21.30 h al Tradicionàrius. Presenten l’espectacle Vertígen musical veneçolà en la seva primera gira per Europa després d’haver guanyat un Grammy Llatí

C4 Trío estan, possiblement, entre els intèrprets que millor dominen el cuatro, l’instrument nacional veneçolà, un instrument tradicional de corda, avantpassat de la guitarra i cosí americà de la tiorba, el charango i el cavaquinho. Experiència no els en falta: l’any passat ja van celebrar el desè aniversari de la formació. El grup va néixer en un conegut concurs musical del seu país, el Concurso Internacional La Siembra del Cuatro, on van coincidir després d’haver arribat a la capital veneçolana procedents de diverses ciutats. I així va començar una aventura que els ha convertit en un dels grans renovadors de la música d’arrel del seu país. El seu so es caracteritza per portar la musicalitat tradicional fins a territoris contemporanis com el jazz.
 
Durant la seva llarga carrera, han enregistrat treballs discogràfics de gran èxit, entre els quals Gualberto + C4, nominat a millor àlbum folklòric als Grammy Llatins de 2013, i, l’any següent, De Repente, amb el qual van obtenir finalment el Grammy Llatí al millor enregistrament de l’any. Amb un premi de tant prestigi a les mans, arriben ara a Barcelona, per oferir un concert que cap amant de la diversitat dels sons llatins no es pot perdre.