El C.A.T. clou l’Any Ovidi amb un espectacle multidisciplinari i una exposició dedicada al músic d’Alcoi.

CAT

Després de presentar la producció Ovidi Popular, 20 anys! al Tradicionàrius 2015 i programar-la a diferents sales de Catalunya i València, i de col·laborar amb el concert del BarnaSants 2016 Ovidi Simfònic. Perquè volem! el Centre Artesà Tradicionàrius clou l’Any Ovidi amb l’espectacle Avui Ovidi i l’exposició Ovidi Popular d’Antoni Miró.

Espectacle | Diumenge 17 d’abril de 2016 – 18.15 h i 20.15 h – El Bar del C.A.T – 4 €

Avui Ovidi és un espectacle multidisciplinari d’una nova generació d’artistes que inclou cançons, poesia i textos d’Ovidi Montllor, però també de poetes com Vicent Andrés Estellés, Víctor Alexandre, Núria Cadenas o Pere Gimferrer. En un ambient molt proper i intimista el públic gaudeix d’una experiència escenogràfica de xoc, altament emotiva, i participa en primera persona d’una sessió cantada gairebé a cau d’orella amb la guitarra de fons.

Entre els temes destaquen himnes d’Ovidi Montllor com La Fera Ferotge o La cançó de les balancespoemes com Carta a Casa i textos sobre l’artista valencià. La vetllada del 17 d’abril al Bar del Centre Artesà Tradicionàrius, està dirigida per Marc Ràmia i Eloi Aymerich i comptarà amb la participació de diferents músics i actors de la seva (nova) generació: l’actriu Jéssica Pérez, l’actor Pol Martínez, la cantant Laia Mulà i Jo Jet, acompanyats del músic Isidre Caro i la poeta Maria Antònia Grau. Una vesprada de poesia, records, nostàlgia, imatges, teatre i política. O simplement una vesprada per “brindar i menjar per ell” com deia Feliu Ventura.  Serà un dia que durarà anys. L’espectacle és una producció de la delegació del maresme d’Òmnium Cultural i l’espai cultural El Públic.

Exposició | Miró i Ovidi en la seva quotidianitat feliços

Del 8 al 30 d’abril de 2016 al C.A.T. Horari de visita: de dilluns a divendres de 17 h a 21 h

L’exposició parteix del treball que des de fa anys va començar l’Antoni Miró en record, homenatge i reivindicació de l’artista, del compromís i de l’amic Ovidi Montllor i es concreta en un seguit d’elements d’obra gràfica digital sobre paper o llenç que fixen diferents expressions, actituds o representacions d’Ovidi Montllor des de la perspectiva de Miró. A Ovidi Popular Miró pinta un Ovidi en plena cançó, amb tota la força, amb la plena consciència de l’escenari com a corretja de transmissió de l’art, Ovidi s’expulsa des d’ell mateix cap als altres per a esdevenir nosaltres.