El 8 de juliol la Casa Vicens torna a obrir portes

Fotografia: Cedida

Després de diverses setmanes tancada, La Casa Vicens com molts altres monuments, tornarà a obrir les portes aquest pròxim 8 de juliol de 2020. A més la reobertura comptarà amb totes les noves mesures de prevenció i higiene davant la COVID-19 pertinents per garantir la seguretat dels visitants i treballadors en matèria de salut i higiene, entre elles, la venda exclusivament en línia o per telèfon, la reducció de l’aforament a un terç, l’establiment d’un recorregut únic, l’obligació d’usar mascareta, la distribució de punts de gel hidroalcohòlic, la col·locació d’estora desinfectant, l’increment de productes de neteja i desinfecció de tota la casa, la retirada de tot el material imprès, etc. A més a més, la Casa Vicens està treballant per a l’obtenció del distintiu ‘Safe Tourism Certified‘ que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) com a marca de garantia i certificació de la implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut davant la COVID-19.

Com a novetat a partir del dia 8 de juliol, s’oferirà gratuïtament amb totes les seves entrades una audioguia en tretze idiomes, a més també es podrà gaudir de la casa-museu en el seu horari habitual (cada dia de 10:00 a 20:00 h), amb una promoció de reobertura del 50% de descompte, que ja es troba disponible per a les compres realitzades durant els mesos de juny i juliol. Aquest estiu la primera casa de Gaudí ofereix dues modalitats de visites: la visita lliure a Casa Vicens i la visita Summer Vicens que inclou un exclusiu aperitiu de Hofmann, l’empresa que gestiona la cafeteria de Casa Vicens.

L’Oasi |

Aquest 2020, Gaudí hauria complert cent seixanta-vuit anys i trobaria una Barcelona molt diferent de la que va deixar l’any 1926. En la seva primera gran obra, la Casa Vicens, aquests mesos han treballat en la nova experiència del visitant, mantenint la premissa amb la qual Gaudí va crear aquesta idíl·lica casa d’estiueig a la Vila de Gràcia. Per aquest motiu, la campanya de reobertura d’aquest Patrimoni de la Humanitat ret homenatge a aquest oasi creat per Gaudí que s’ha mantingut, ara com a casa-museu, i que és tan necessari després dels mesos de confinament. La paraula «oasi» descrita per la Gran Enciclopèdia Catalana com «Lloc, temps, situació, etc., que permet un repòs físic o psíquic, que és com una excepció enmig del desordre, dels neguits, etc.» dóna nom a aquesta campanya amb la qual Casa Vicens continua acostant-se al públic més pròxim.