El 31 de març Gràcia celebra el Dia Mundial del Teatre.

Teatre Lluisos

Un any més Gràcia celebrarà el dia mundial del teatre amb un acte central el proper dijous 31 de març. Aquest any a més de la lectura del manifest a càrrec de l’actor David Bagès, es commemorarà  el 80è aniversari de la mort del poeta i dramaturg Federico Gacía Lorca. El Districte i les entitats col·laboradores volen impulsar aquesta iniciativa amb un acte a l’auditori de la Biblioteca  Jaume Fuster obert al veïnat i als alumnes i professorat de les escoles i dels instituts de Gràcia.

Amb la voluntat de potenciar els equipaments del nostre districte i apropar la celebració als veïns i veïnes l’acte central es realitzarà a l’auditori de  la biblioteca Jaume Fuster, i es farà especial èmfasi en la participació de l’alumnat i del professorat de les escoles i instituts de Gràcia. Durant l’acte tindrà lloc la lectura  del manifest del Dia Mundial del Teatre que anirà a càrrec de l’actor David Bagès i una lectura dramatitzada del “Retablillo de don Cristobal” obra de García Lorca, que realitzaran diferents entitats de teatre amateur de Gràcia.

Per aquesta ocasió, les entitats culturals que participen en la dramatització lectora han seleccionat aquesta farsa per a guinyol  estrenada al 1934 a Buenos Aires però que fins  quaranta anys desprès no es va poder veure a Madrid.

A Gràcia els equipaments públics, les sales de teatre, entitats culturals, associacions de teatre, centres educatius i persones implicades  en bolcar la seva passió  sobre el món del teatre ofereixen ja des del dia 6 de març fins el 24 d’abril un bon tastet d’obres de diferents autors i estils .

L’ exhibició de les diverses peces teatrals es poden contemplar des dels següents indrets graciencs : Microteatre Barcelona ,el jove Teatre  Regina, el Almeria Teatre, el Teatre Lliure, el Centre Moral i instructiu de Gràcia, l’Espai Jove la Fontana, el Centre cívic La Sedeta, el Teatreneu i  la Sala Beckett que ja està de mudances.

Si voleu més informació respecte al Dia Mundial del Teatre i les activitats programades podeu descarregar-vos el document aquí.