El 30Tradicionàrius dedica una nit a la cultura musical aranesa aquest divendres de d’abril de 2017.

El Festival 30Tradicionàrius segueix endavant amb la seva programació i aquest divendres 7 d’abril de 2017, dedica una nit a la cultura musical aranesa amb la presentació del disc d’Alidé Sans i una sessió de ball folk amb el grup Sarabat. 

Alidé Sans presenta el disc Eth Paradís ei en tu |

A l’escenari, determinació i temperament s’acompanyen d’una guitarra, acordió o piano, tot dibuixant-nos algunes situacions de la nostra realitat quotidiana i fent-nos reflexionar sobre diferents aspectes de nosaltres mateixos, i de la societat, amb una barreja de frescor, vitalitat, força i innocència pròpies d’una jove, crescuda entre muntanyes.

La seva veu en occità i aranès, planeja per l’escenari com una presa de consciència cap a una llengua que li és pròpia. Per a aquesta ocasió i per presentar el dics Eth Paradís ei en tu l’acompanya el guitarrista de Llenguadoc Paulin Courtial, amb qui treballa des de la tardor de 2015. El disc es compon de dotze composicions pròpies que busquen el paradís, les llums i les foscors que s’amaguen a l’interior de les persones.

Sarabat, ball folk aranès |

Sarabat és un grup de musica tradicional i folk, creat a l’any 2009, canten en llengua aranesa, en occità i alguna en català. El grup està format per sis músics que interpreten els temes amb instruments tradicionals propis de la cultura aranesa i occitana. Entre els instruments destaquen l’arpa, la mandolina, la viola de roda, els acordions diatònics, flauta, flauta de 3 forats, cornamusa gascona i grall de pastor entre d’altres.

Informació i dates horaris:

Divendres 7 d’abril de 2017, 22.00 h
Concert – Alidé Sans
Ball Folk – Sarabat
Preu: 12 € / anticipada: 10 € / Amics del C.A.T.: 6 €.