El 2020 desapareix la T-10 i entren en vigor noves tarifes i la nova targeta serà més cara

Fotografia: David Ramon

A partir de l’1 de gener de 2020 serà una mica més car viatjar en transport públic de forma casual. El bitllet senzill d’1 zona tindrà un cost de 2,40€ i la targeta T-10 desapareixerà.

Així doncs a partir de l’1 de gener de 2020 podrem utilitzar la T-usual, un títol que neix per substituir la T-mes, amb viatges il·limitats durant trenta dies i de caràcter personal. El seu preu serà un 25% menys que el valor actual de la T-mes: la targeta d’una zona tindrà un cost de 40 euros.

Una altra de les novetats serà la targeta T-casual, pensada per a persones que facin un ús menys intensiu, que substituirà la T-10 però que serà de caràcter unipersonal, amb un preu d’11,35 €, per a una zona tarifària, per tant serà més car viatjar de forma poc habitual amb el transport públic.

Pel que fa a la resta de títols de tarifació social, es mantenen els títols FM/FN per a famílies monoparentals i nombroses, amb una reducció del preu d’un 25% de mitjana, excepte l’abonament trimestral, que s’elimina. També es manté la bonificació de la T-usual per a persones en situació d’atur que reuneixin les condicions establertes, títol que es congela amb un preu de 9,95 €.

La T-dia, amb viatges il·limitats durant 24 hores, passarà a valer 10,50€, la d’una zona tarifària, mentre que la T-aire, pensada per a dos viatges integrats en dies d’episodis declarats de contaminació ambiental amb restricció de trànsit, tindrà un preu de 2,05€ per a una zona.

La T-verda, continuarà gratuïta i amb viatges il·limitats durant tres anys per a persones que hagin desballestat el seu vehicle privat contaminant i hagin renunciat a comprar-ne cap altre en tres anys, recordant que a principis d’any entra en vigor el nou dispositiu de restricció de vehicles impulsat per la Zona de Baixes Emissions.

Noves tarife i títols de transport públic 2020 |