EG26J: L’esquerra torna a guanyar a Gràcia. Tots els resultats.

 

resultatsdefinitiusgracia26jAvui toca analitzar els resultats electorals del 26J. Poder molts dels lectors arribarien a la conclusió que per arribar als resultats d’avui poder no calia tornar a repetir els comicis, i és que a banda del Partit Popular que millora resultats tant en percentatge de vots com en diputats, la resta de formacions es queden pràcticament igual, tant en percentatges de vots com en diputats, l’únic partit que guanya en percentatge a Gràcia és ERC amb 14.865 vots i un 24,69%, quan el 20D va treure 14.089 i un 21,93%.

En Comú Podem perd percentatge i vots, el mateix passa amb CDC, PSC-PSOE i Ciutadans. L’únic partit que a Gràcia augmenta en vots i percentatge és el PP, amb 6.332 vots i 10,52%, el 20N va treure 5.723 vots i un 8,9%. Així doncs a Gràcia les gravacions de les converses del Ministre d’Interior, Jorje Fernández Díaz, amb el responsable de l’Oficina Antifrau de Catalunya, no només no han tingut un efecte en contra del PP, sinó els ha beneficiat tant amb vots com en percentatge. El mateix que ha passat a la resta de Catalunya on els dos únics partits que guanyen vots són ERC i PP.

I el mateix podem dir, si analitzem les dades de Barcelona ciutat, on ens tornem a trobar que el PP millora resultats i aquí sí, que el segueix ERC, la resta de formacions treuen menys vots i per tant tenen pitjors resultats que el 20N. Ara la pregunta és clara i senzilla, valia la pena tornar a repetir els comicis? Qui en surt beneficat únicament és el PP en l’àmbit estatal, però la possibilitat d’un govern estable per a Espanya els pròxims anys sembla una tasca difícil de preveure ara com ara. Caldrà veure quines són les disponibilitats dels partits, les propostes i sobretot l’actitud, que aquesta vegada demana seny i posar-se a treballar tots els partits per l’estabilitat del país.

Barcelona ciutat |

resultatsdefinitiusbcn26jTotes les llistes i diputats |

llistes26j