EDITORIAL | Una societat transformadora

Cada dia anem atrafegats per la feina, pel soroll del trànsit, amb presses i segurament hi ha molts petits grans detalls del nostre entorn que passen desapercebuts. Petites grans accions que fan de tots nosaltres una societat millor. I sense anar gaire lluny Gràcia és un bon exemple d’espai on la societat s’organitza per fer-la millor i ajudar aquells que més ho necessiten.

El passat cap de setmana, Gràcia Solidària a iniciativa de dues ONG’S, SOS3 i Acción Planetària amb la col·laboració del Centre Moral de Gràcia van decidir recaptar aliments per als refugiats de Moira a Grècia. Els Castellers de Gràcia tot i que de moment no poden seguir fent els assaigs, han decidit programar una sèrie d’activitats amb altres entitats durant tot aquest trimestre i fins a finals d’any relacionades amb els feminismes, qüestions LGTBI i el racisme, concerts, projeccions de films, per conscienciar al món i al nostre entorn que encara hem d’aprendre molt a conviure en pla igualtat entre els uns i els altres.

Aquesta setmana la cooperativa Reperkutim, el projecte cultural i comunitari que utilitza la percussió com a eina d’integració i d’acompanyament per a treballar la gestió de la diversitat i la transformació personal i social, ha engegat una campanya sota el lema «Repeekutim Tambors que ressonen». Amb aquesta campanya de Crowdfunding l’objectiu principal és el de dotar d’un nou impuls econòmic al col·lectiu i així garantir la continuïtat del projecte i alhora poder assumir el cost de renovar tots els tambors del projecte, perquè els joves que formen part del col·lectiu puguin seguir desenvolupant aquesta tasca que alhora significa poder enfortir els vincles entre persones d’orígens, edats i realitats moltes diverses.

Gràcia, no només és un territori singular pel que fa a l’àmbit comercial i cultural, sinó també en l’àmbit social, i totes aquestes accions i projectes són els que també donen una idiosincràsia que fa que Gràcia també tingui el seu propi ADN en l’àmbit social i del tercer sector.