EDITORIAL: Sant Jordi a Gràcia 2018, festa al carrer

Un any més arriba Sant Jordi i Gràcia com qualsevol localitat s’omple de roses, de llibres i de propostes culturals durant aquests dies. Enguany la diada cau en laborable, és a dir dilluns i segurament això farà molt feliç a més d’un, hi ha qui diu que Sant Jordi hauria de ser un dia festiu i d’altres que convertir un dia laborable en una festa al carrer i a l’aire lliure encara fa més festa.
En qualsevol cas, sigui quin sigui el cas, això només ho pot decidir el calendari.

A Gràcia des de principis de setmana ja hem pogut gaudir de diverses activitats, tal com us expliquem en aquest enllaç, Fira d’intercanvi de llibres, la fantàstica exposició sobre les revistes infantils al Centre Cívic del Coll-Vallcarca titulada «De patufets a tebeos», o la posada en marxa un any més del 15è Concurs literari Vila de Gràcia.

Però segurament per a molts de nosaltres el dia fort serà dilluns 23, dia de Sant Jordi. A Gràcia podrem gaudir un any més de la Fira del llibre que s’instal·larà una vegada més a la plaça de la Vila des de 09.00 hores i restarà oberta fins a les 21.00 hores, també podrem gaudir de la Fira d’Il·lustradors al Pla Nicolás Salmerón des de les 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores.

A banda d’aquest dia però les activitats relacionades amb la literatura i els llibres seguiran amb diversos actes fins al pròxim 28 d’abril. Des del TOT us invitem que gaudiu del dia al carrer, passejant ni que siguin deu minuts per les places, remenant a les parades de llibres l’última novetat o potser buscar aquell llibre que sempre havíem volgut llegir i gaudir i que pot ser un bon dia per trobar-lo. I no deixar-nos la rossa, que enguany segurament en veurem de colors molt diversos.

La nostra recomanació, rebuscar i deixar-se portar per les ganes de descobrir nous autors, de descobrir l’olor de les roses i els seus colors, i a l’hora de descobrir i gaudir del comerç de Gràcia, de les nostres llibreries, de les nostres floristeries, i compartir l’alegria amb qui més estimem.