EDITORIAL | Primera etapa superada

Som divendres 21 d’agost de 2020. Això vol dir que fa exactament una setmana començava l’edició més estranya de la Festa Major de Gràcia. Una edició sense concurs de carrers, sense concerts a les places i als carrers, sense activitats ni tallers, i el més important, sense visitants.

Els dies previs a la celebració de la festa, es va crear un gran debat, amb la pregunta, si calia suspendre l’edició enguany i no celebrar-la, ni tan sols amb les diferents propostes que s’han fet a Internet i amb la decoració simbòlica de 20 metres. La por de molts i la incertesa dels altres, del que pogués passar, va fer créixer un debat interessant sobre el model de festa major. Al final, el seny i la coherència dels ciutadans han estat els protagonistes, i els carrers de Gràcia aquest estiu han estat gairebé desèrtics segons les hores en què un transitava. Així que només podem felicitar-nos entre tots per la feina ben feta.

La primera gran etapa gracienca de la nova normalitat amb la Covid-19 ha arribat al seu punt final. Ara tindrem uns dies de merescut descans per a tothom, i de cara a principis de setembre caldrà veure com entomen la segona gran etapa, que serà la tornada a l’escola de milers d’estudiants. Tal com s’ha estat informant les darreres setmanes, des del Departament d’Ensenyament s’aposta per fer proves PCR sempre que hi hagi la detecció d’algun cas entre l’alumnat o el professorat, i que cada centre podria disposar de personal sanitari, a més de la contractació de nou personal docent. Ara bé, caldrà veure com es desenvolupen totes aquestes mesures, perquè sobre un paper poden semblar adients, però a menys d’un mes de l’inici escolar sembla difícil que es pugui iniciar amb la total implementació del que s’està explicant per part de les autoritats. Caldrà veure si la segona etapa, també la superem amb escreix.