EDITORIAL | No són vacances

Aquest divendres 10 d’abril comença a Catalunya els dies no laborables de la festivitat de Setmana Santa. A la resta de l’Estat Espanyol ha començat el dijous dia 9 d’abril i val a dir que des d’aquí veiem astorats com a les principals vies de sortida de Madrid, hi ha caravanes de cotxes passant per controls policials abans de sortir… i ens preguntem per sortir de casa i anar a on?

El mateix està passant a la frontera de les comarques gironines amb França, i això ha fet aixecar la veu de diversos alcaldes de poblacions costaneres i turístiques, que això no pot ser! I que si cal aniran casa per casa (evidentment només a les segones residències) i posaran denúncies a les quals estiguin ocupades.

A França en les darreres hores s’han disparat els casos de contagi per la COVID-19 i si fins ara els ciutadans podien sortir a passejar o fer esport, des d’ahir les restriccions ja són totals, les mateixes que portem aquí des de passat 2 d’abril.

A Espanya el Govern ha anunciat en les últimes hores que el dilluns 13 d’abril es podran incorporar al seu lloc de feina habitual els treballadors no essencials, que abans del dia 2 podien treballar, i tot això sense saber encara quines mesures aplicaran, n’hi el Govern espanyol ni tampoc la Generalitat de Catalunya o fins i tot l’Ajuntament de Barcelona per frenar els possibles contagis…

Dilluns o dimarts haurem de veure el Metro de Barcelona ple de gom a gom? De veritat que encara no hem entès on estem i en quin punt ens trobem?

Aquest cap de setmana comença una Setmana Santa ben estranya i que per a molts en una situació normal, significaria vacances, desplaçaments a muntanya o bé a la mar, però aquest 2020 cal tenir en compte que aquests dies que venen no són vacances. És un període de dies no laborables, en el quals tots i totes hem de seguir fent el mateix que hem fet fins ara, és a dir quedar-nos a casa, no desplaçar-nos a segons residencies, i evidentment només sortir al carrer per a realitzar les compres essencials, és a dir, anar a les botigues d’alimentació, mercats muncipals, farmàcies, etc.

Si d’una vegada per totes no ens posem seriosos i tothom va a una, no ens en sortirem tan bé com voldríem. Això vol dir que aquesta Setmana Santa no són vacances i per tant des del TOT GRÀCIA us diem una vegada més: cuideu-vos i quedeu-vos a casa!