EDITORIAL | L’Europa, la màscara i nou podcast

Fotografia: Cedida

Aquesta setmana està sent intensa per diversos motius. El primer que el Club Esportiu Europa juga aquest cap de setmana a Badalona el partit que pot fer pujar l’equip a Segona B, una fita que esperem que els escapulats siguin capaços d’aconseguir. El sentiment i els graciencs durant aquests dies s’han blocat al carrer a donar suport a l’equip gracienc, aparador i comerços amb el cartell de suport a l’equip, balcons amb la bandera blanc i blava… en definitiva, una vegada més estem molt a prop de què el somni es faci realitat.

La part negativa de la setmana és el constant increment de casos detectats de persones positives de la COVID-19, aquests dies hem vist com la comarca del Segrià i Lleida quedaven confinades de nou, quedant una mobilitat molt reduïda per als seus habitants i portant una nova etapa de nervis i angoixa als comerciants, que han hagut de tornar a abaixar la persiana. A Barcelona la proximitat amb L’Hospitalet de Llobregat on també s’ha hagut de prendre mesures, aportat a la Generalitat i a la Conselleria de Presidència a recomanar no sortir de casa als veïns i veïnes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es podrà sortir a passejar però es recomana, quedar-se a casa.

Arribats aquest punt, tots plegats hauríem de preguntar-nos que és el que no hem après del passat març? En aquell moment tant els Governs com els ciutadans, diguem-ho així no estàvem conscienciats del que ens vindria a sobre, però despès de gairebé cinc mesos, la culpa no la podem passar als polítics sinó a tots nosaltres. Cal ser crítics amb nosaltres mateixos i ser-ne conscients que si no sortim amb màscara, si no tenim distància física i no anem amb precaució, tornarem a un episodi que estem convençuts que ningú vol tornar a viure. Si no actuem tots junts, com hem dit moltes vegades en aquest diari, no ens en sortirem.

Per aquest motiu, per no repetir els erros del passat és necessari ser coneixedor de la història, i també la història més propera, per això avui el TOT GRÀCIA presenta el segon podcast del TOT i més, un programa en què entrevistem a Jaume Brunet, responsable del perfil a Instagram d’Història Grassot i Gràcia Nova. Amb ell conversem sobre la història d’aquests barris, del seu projecte i de la necessitat de saber d’on venim.