EDITORIAL | La cultura més viva que mai. Torna el Festival Tradicionàrius.

Imatge del Festival Folk Internacional Tradicionàrius 2021

Gairebé just quan acabava la darrera edició del Festival Folk Tradicionàrius a finals del passat mes de març de 2020, a mig món i també a Gràcia, la vida cultural quedada en stand-bye, fins a nou avís. Han passat els mesos i els professionals del sector cultural, han estat un dels més afectats per aquesta crisi, a Gràcia, ho hem pogut comprovar de primera mà, tot i que la majoria de sales de teatres i cinemes han pogut obrir portes, les mítiques sales de cinema com les del Cinema Texas no han tornat a aixecar la persiana.

I m’entres recuperem una certa activitat cultural, Gràcia torna a ser un any més la seu del Festival Folk Tradicionàrius, organitzat del C.A.T i dirigit per la nova directora Carol Durán, ens aproparà del 15 de gener fins al 26 de març, un bon grapat de propostes culturals per gaudir de la música folk i les novetats més interessants del sector. Per l’escenari del C.A.T. hi passaran propostes tan clàssiques com la música d’en Pept Gimeno «Botifarra» des de Xàtiva, des de Catalunya propostes com la que ens proposa El Belda i el Conjunt Badabadoc, Les Violines que compleixen vint-i-cinc anys i propostes de quilòmetre zero com és la música de Sabor de Gràcia. Un any més el Tradicionàrius ens proposarà diversos concerts, però enguany estrenat un espai únic com és el Palau de la Música Catalana, i al mes de març seguiran un any més les sinergies amb el festival de música d’autor el BarnaSants.

Així doncs un primer trimestre carregat de concerts, bona música, presentacions de llibres, i diferents propostes també en línia per qui vulgui gaudir del festival des de casa a través del Traddigital. Un inici d’any per gaudir de la cultura al costat de casa! I com sempre el TOT GRÀCIA col·labora amb el festival donant suport a la cultura.