EDITORIAL | La continuïtat dels Texas

La setmana passada es feia pública la notícia que els Cinemes Texas tancaven, però de fet ja feia set mesos que restaven tancats, des del mes de març, de forma silenciosa i sense fer massa soroll van tancar. Els Cinemes Texas van inaugurar-se el 2016, tal i com els coneixem ara, de la mà del director i cineasta Ventura Pons en una aposta totalment coneguda per a tothom, pel·lícules de reestrena, en versió original subtitulades en català i a preus populars. La resposta del públic va ser notòria i això va propiciar que l’empresa obris dues sales més una a Figueres i una altra a València, però l’aventura no va acabar com s’esperarà i amb el tancament de les dues sales també s’apagava el projector dels Texas mesos més tard.

Ara però una plataforma veïnal ha decidit posar fil a l’agulla i han iniciat un campanya de recollida de signatures per demanar als veïns i a l’administració la importància de salvar els Cinemes Texas, avui divendres ja tenen més de 10.000 firmes.

Estarem tots d’acord que les sales de cinema moltes d’elles, són negocis d’empreses privades que es dediquen a l’exhibició cinematogràfica perquè és un negoci rendible, però alhora també és un negoci cultural, i això evidentment té un impacte en la societat i en l’entorn més immediat.

En la darrera època són moltes les sales que han abaixat la persiana, no fa gaires mesos també a Barcelona tirava la tovallola la gerència dels Cinemes Mèliés.

Ara bé també és cert que hi ha altres iniciatives com Zum Zeig Cinema a Barcelona que des de l’àmbit cooperatiu han aconseguit tirar endavant un projecte molt interessant tant en l’especte cultural com també en l’econòmic.

A hores d’ara no sabem si els Texas ens tornaran a explicar històries, el que sí que sabem és que els veïns ha incitat la seva pròpia pel·lícula on el Texas és el protagonista i esperem que acabi amb un final feliç per a tothom, pels Cinemes Texas i per Gràcia.