EDITORIAL | Inici de la campanya de Nadal 2020

Aquest dijous 26 de novembre es van encendre els llums de Nadal a la ciutat de Barcelona, i als seus barris. Al Passeig de Gràcia els comerciants van decidir que no els encenien encara, com a mesura de protesta, després que l’Ajuntament no els donés el permís per a instal·lar una pista de gel als Jardinets de Gràcia, per qüestions sanitàries, derivades de la Covid-19.

Per altra banda aquesta darrera setmana hem estat submergits en les ofertes i promocions que ens proposen les botigues arran de sumar-se a la campanya del Black Friday, amb descomptes que en alguns casos arriben al 50% del preu habitual, en una acció per intentar incentivar al consumidor de fer algunes compres abans de Nadal. Ara bé també a través de les xarxes, artesans i comerços locals han fet notar el seu rebuig al Black Friday, explicant que ells no en fan de descompte, perquè els seus productes en alguns casos artesanals, i per altra banda han d de seguir afrontant els mateixos pagaments de: quotes d’antònoms, lloguers dels locals, cotitzacions dels treballadors… i per tant no surt a compte. Bé veure’m com evoluciona en els pròxims anys aquestes jornades i si aquest missatge cada vegada cala més en el petit comerç o només és una flor enmig d’aquest hivern.

I ja per acabar també volem donar les gràcies a totes les empreses que s’han anunciat al nou número del TOT GRÀCIA, el 12 i que ja està a impremta. Gràcies a elles, hem pogut produir, confeccionar, maqueta, imprimir i podrem distribuir la revista, als més de 350 comerços on la podreu trobar. Estigueu atents perquè hi ha novetats, nou disseny, noves seccions, i alguna sorpresa més.