EDITORIAL | Ens quedem a la primera fase

Malauradament el Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dijous, que Catalunya no podrà avançar en les fases de la desescalada programades i que seguirem uns dies més a la primera fase. Això vol dir que seguirà el confinament perimetral els caps de setmana, i o que els centres comercials entre d’altres romandran tancats al públic.

La situació sanitària és delicada i entre tots hem de ser conscients que el nostre comportament d’avui, serà decisiu perquè l’endemà puguem fer una vida una mica més normal. Tot i que el ritme ascendent dels contagis ha baixat, les UCI segueixen plenes i cal ser-ne conscients.

Avui en el nostre digital us expliquem quines són les mesures adoptades per les festes de Nadal, la mobilitat i els horaris i grups amb els quals ens podrem reunir. Doneu-hi una ullada.

Per altra banda, teniu l’entrega del cinquè podcast que fem al digital el TOT I MÉS 05 en aquesta ocasió entrevistem a Emili Masferrer el director de la Casa Vicens, perquè ens faci balanç de com han viscut aquests darrers mesos, i la diversa oferta cultural amb la qual es complementa la visita al monument declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO el 2005. Podeu escoltar el programa en aquest enllaç.

I per concienciar una mica més de les conseqüències de tot el que estem vivint la propera setmana iniciem la sèrie de repotatges “Temps de Gràcia (un any d’històries personals) on diversos testimonis de sectors molts diversos ens expliquen les seves vivències durant la pandèmia.

Cal que tots siguem conscients i posem de la nostra part per parar el ritme de contagis i el més important, les morts.