E 26M Locals | El PSOE guanya les eleccions locals a Espanya amb el

En els comicis d’àmbit local celebrats aquest passat diumenge 26 de maig de 2019, el PSOE ha estat la formació més votada a tot l’estat i per tant la que més regidors tindrà als ajuntaments espanyols, seguida del Partit Popular. En total a Espanya s’havien d’elegir un total de 8.131 alcaldes i 67.121 regidors. Tot seguit us deixem un quadre amb les formacions.

Resultats a Barcelona ciutat |

Finalment el pols a les eleccions de Barcelona han estat frec a frec entre Esquerra Republicana que ha superat per vots a Barcelona En Comú d’Aida Colau. D’aquesta manera la força liderada per Ernest Maragall se situa com la primera força a l’Ajuntament de Barcelona amb 160.848 vots mentre que Barcelona En Comú ho fa amb 156.157 per tant per molt poca diferència. El PSOE se situa com a tercera força i guanya posicions passant de ser la cinquena força més votada el 2015 a ser-ne la tercera aquest 2019. Ciutadans que el 2015 tenia cinc regidors aquest 2019 amb la candidatura de Manuel Valls se situa en quarta posició amb 6 regidors, mentre que Junts Per Catalunya i la cap de cartell Elsa Artadi se situa com a cinquena força perdent cinc regidors que tenia CIU l’any 2015 i conservant-ne cinc aquest 2019. El PP segueix la seva tendència a la baixa a Catalunya i així ho mostra el gràfic, la llista de Josep Bou passa de tenir 3 regidors el 2015 als dos actuals. Per altra banda un dels partits que es queda fora del consistori aquesta legislatura és la formada per la CUP-Capgirem, que si el 2015 va aconseguir entrar per primera vegada amb tres regidors, aquesta vegada desapareixen de l’ajuntament.

Com podem veure, p`racticament hi ha hagut un empat tècnic entre ERC i BECOMU i amb la recuperació del PSOE, Barcelona es torna a tenir com cuna ciutat d’essquerres. Ara caldrà veure qui és capaç de fer majorsies àmplies i sòlides i pot formar govern.