Durant la campanya electoral del 14F es permetrà saltar-se el confinament local per assistir a mítings

El govern de la Generalitat ha comunicat que permetrà als ciutadans salta-se el confinament municipal, durant el període que duri la campanya electoral, per als comicis del 14F, per tal de poder assistir als mítings dels diferents partits en campanya.

Així doncs en el certificat d’autoresponsabilitat per a mobilitat, hi figurarà una nova opció per a poder assistir als mítings. Així doncs des del Govern es deixa clar que aquesta nova opció és bàsica per tal de garantir l’exercici del dret de manifestació i de participació política, tractar-se d’un dret fonamental.

Segons la Generalitat els mítings estaran preparats per a poder dur els actes amb totes les garanties sanitàries. Per tant no podran ser actes massius, i preferiblement hauran de ser a l’aire lliure, també caldrà un registre d’assistents i hauran de ser actes estàtics, en els quals no es permetran la mobilitat de persones. A hores d’ara la compareixença de la portaveu del Govern Meritxell Budó explicant aquestes mesures ha causat sorpresa a les xarxes socials.