Divuit locals de música en viu rebran subvencions per tal d’adaptar les instal·lacions per a la música en viu.

L’Institut de Cultura ha resolt la convocatòria de subvencions per a establiments de música en viu que necessiten reformes de rehabilitació o inversions en l’equipament. En concret, s’han donat ajuts per valor de 368.905 euros a divuit establiments per finançar estudis d’impacte acústic, instal·lar-hi limitadors i enregistradors de nivells sonors, fer-hi obres de rehabilitació i dotar-los d’equipament tècnic. La idea és donar suport a l’expressió musical i artística que es porta a terme en aquests locals i fer-la compatible amb el dret al descans dels veïns.

Els locals que han rebut subvenció han estat Trencalòs, Sidecar, La [2] d’Apolo, Nota 79, Jazzsí Club Taller de Músics, Associació Cultural Freedonia, Sala Razzmatazz, Sala Jamboree i Tarantos, 23 Robadors, Invisible Café-Concert, Almodobar, Almo2Bar, Sinestesia, Restaurante Divine, Heliogàbal, Paddock i Laboratorio. Es tracta d’espais que fins ara no disposaven de llicència específica de bar musical, sala de concerts o sala de ball o discoteca i, per tant, no podien desenvolupar legalment aquest tipus d’activitats.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha afirmat que amb aquesta mesura “Barcelona fa un pas més per normalitzar la presència de la música en viu a la ciutat”. I ha afegit: “Treballem per normalitzar els permisos per a activitats estables i puntuals als locals de música en viu, per impulsar-hi millores infraestructurals a fi de fer possibles aquestes activitats, per normalitzar la música al carrer i per aconseguir un pacte ciutadà al voltant del fet musical.”