«Diumenges de vianants» inclouen el Passeig de Gràcia.

Diumenges vianants

A partir del diumenge 22 de març, i durant tots els diumenges fins el 26 d’abril, els laterals de dos vials emblemàtics de la trama urbana de Barcelona, l’avinguda Diagonal (entre Francesc Macià i la plaça de les Glòries Catalanes) i el passeig de Gràcia (entre Plaça Catalunya i els Jardinets de Gràcia), es tallaran al trànsit de vehicles per convertir-se en espais pacificats que amplien la zona de passeig i acullen activitats lúdiques, culturals i esportives, gratuïtes i per a tothom.

Durant 6 diumenges, al llarg d’aquests trams, s’instal·laran 8 punts culturals, 6 esportius i 6 punts de joc infantil, a més de rutes guiades, entre d’altres. Cada punt estarà degudament senyalitzat i compta amb monitors i personal de dinamització. Més de 117.000 m2 d’espai públic on passejar, jugar, llegir, reposar o practicar esports, entre d’altres.

Amb la col·laboració d’entitats del tercer sector i entitats del lleure i la cultura, l’Ajuntament promou tots els diumenges activitats gratuïtes adreçades a tots els públics, com ludoteca i biblioteca, tallers de manualitats, jocs infantils, patinatge, futtoc, rutes guiades d’arquitectura, bicipasseig, etc. L’objectiu és dinamitzar aquests trams de ciutat i fomentar-ne l’ús intensiu. Nous espais de proximitat en ple centre de la ciutat guanyats per al lleure dels vianants.

El tancament al trànsit de vehicles entre les 9h i les 15h permet que els laterals de la Diagonal (entre Francesc Macià i la plaça de les Glòries Catalanes) i el passeig de Gràcia esdevinguin espais exclusius destinats al gaudi dels vianants i la circulació de les bicicletes. El tancament no afecta l’accés als pàrquings dels vehicles dels veïns. Personal procedent de la Cooperativa Impulsem degudament identificat facilitarà aquest accés exclusivament als vehicles que vulguin accedir als aparcaments. Es tracta d’una entitat social i sense ànim de lucre que té com a missió desenvolupar accions de caràcter integrador en l’àmbit educatiu, social i laboral.

Dispositiu de Mobilitat:

Per poder permetre aquests espais culturals, la Guardia Urbana ha previst un dispositiu que globalment permetrà tallar el trànsit al lateral de l’Avinguda Diagonal per fer el carrer més passejable entre Francesc Macià i Plaça de les Glòries. Així mateix, es garanteix que els vehicles puguin accedir als aparcaments que hi ha en aquests trams. En els 24 punts que estaran tallats, però, es permetrà l’accés de vehicles als aparcaments i hi haurà personal fix que permetrà el pas d’aquests vehicles.

Mentrestant, la circulació en la calçada central i en les que travessen l’avinguda Diagonal i passeig de Gràcia es mantindrà en les condicions habituals i només la bicicleta és l’únic vehicle autoritzat a circular per tots els trams de la calçada lateral pel corresponent carril bici. Tot i així, existeixen alguns trams del lateral de l’Avinguda Diagonal que no es tallaran al trànsit i, per tant, es mantindrà la circulació oberta per permetre l’accés a vies transversals i per garantir la fluidesa del trànsit.

Aquests trams son:

Lateral muntanya del tram de l’avinguda Diagonal comprés entre el carrer Calvet i la plaça Francesc Macià.

Lateral mar del tram de l’avinguda Diagonal comprés entre el carrer Calvet i el carrer Villarroel.

Lateral muntanya del tram de l’avinguda Diagonal comprés entre la plaça Joan Carles I i la Via Augusta.

Lateral mar del tram de l’avinguda Diagonal comprés entre la plaça Joan Carles I i el carrer Pau Claris.

Lateral mar del tram de l’avinguda Diagonal comprés entre la plaça Mossèn Jacint Verdaguer i el carrer València.

Lateral muntanya del tram de l’avinguda Diagonal comprés entre el carrer Sardenya i el carrer Sicília.

Calçades mar i muntanya del tram de l’avinguda Diagonal comprés entre la plaça de les Glòries i el carrer Sardenya.

Punts culturals:

Gandules, llibres i jocs de sobretaula Els espais de ciutat guanyats provisionalment per a les persones compten cada diumenge amb 8 punts culturals, integrat cadascun per mobiliari urbà i un punt de lectura – ludoteca. Aquests punts culturals estan gestionats per Surt – Fundació de Dones, entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat la reinserció en el món laboral de persones en situació de vulnerabilitat. Cada punt ofereix 10 gandules, 32 cadires i 8 taules a disposició dels ciutadans, així com un punt de lectura – biblioteca amb 50 llibres, premsa diària, jocs de taula i contes infantils.

Els vuit punts culturals estan ubicats a: Punt 1: Diagonal – Calvet (banda muntanya / Besós) Punt 2: Diagonal – Casanovas (banda mar / Besós) Punt 3: Diagonal – Aribau (banda mar / Besós) Punt 4: Diagonal – Còrsega. Davant del Palau Robert (banda mar /Llobregat) Punt 5: Diagonal – Passeig de Gràcia (banda mar / Besós) Punt 6: Diagonal – Rosselló (banda muntanya / Besós) Punt 7: Diagonal – València (banda muntanya / Besós) Punt 8: Passeig de Gràcia – València. Trobareu més informació sobre totes les activitats i horaris en aquesta mateixa web.