Diumenge 12 de juny el C.A.T. presenta en concert a TARQUIM.

Tarquim

TARQUIM és un projecte de nova creació que consisteix en un repertori propi de cançons, en què la música tradicional valenciana és una influència bàsica, a més del jazz i les músiques modernes, format per una generació de joves talents de l’escena jazzística i tradicional valenciana i barcelonina. Al C.A.T. presenten el seu primer disc Mar Endins (Taller de Músics. 2016) amb el qual el grup dóna un salt endavant en l’enfoc que fins ara ha tingut la música tradicional valenciana, vista des del punt de vista jazzístic i on la improvisació i l’espontaneïtat són parts essencials del projecte.

TARQUIM és el projecte del músic i compositor Pau Vidal, un dels joves valors de l’escena jazzística actual, i s’ha acompanyat de set músics de l’àmbit del jazz, la música moderna i tradicional, llicenciats tots en estudis superiors per l’Escola Superior de Música de Catalunya.

A través d’un repertori de composicions originals i dos versions de cançons tradicionals, TARQUIM ofereix un espectacle on es viatja a través de cançons provinents de la tradició, el Bolero de CastellóLa Muixeranga d’Algemesí o una Albà de l’Horta, uns Cants de Batre i una Cançó de Bressol, recomposades i reimaginades. Aquests temes, però, prenen una altra dimensió gràcies als sorprenents i acurats arranjaments i a la seva formació. En l’edició del disc, TARQUIM ha comptat amb les impressionants col·laboracions d’Efrén López, un dels músics més rellevants en la música mediterrània a banda i banda, dels versos de Lluís Benlloch i dels cantaors Pep Gimeno “Botifarra” de Xàtiva, Josep Aparici “Apa” de Godella i la cantaora de Real de Montroi Josepa Blasco, que emocionen i arrelen encara més el projecte amb les seves increïbles veus.

Pel concert de presentació del disc al C.A.T. el diumenge 12 de juny a les 19 h comptaran amb la col·laboració dels músics Josep Aparicio «Apa», Maria Arnal i Tóbal Rentero .