Dissabte 1 de desembre de 2018: 6a Festa Teixint Connexions per La Marató de TV3

Fotografia: David Ramon. Edició de la festa de l’any 2017

Un any més Teixint Connexions i el Districte de Gràcia uneixen forces perquè el dissabte 1 de desembre de 2018 tinguem tots una nova cita amb la 6a Festa Teixint Connexions per La Marató de TV3, que enguany i per primer cop a la història, repeteix ubicació, al Carrer Gran de Gràcia, entre la Travessera de Gràcia i Rambla del Prat. Però com sorgeix la idea de posar en marxa aquesta festa solidària?

Els inicis |

Des de l’any 2013 l’associació Teixint Connexions organitza una festa que va néixer, des de la modèstia, al carrer de la Llibertat amb la idea de ser un punt de trobada i connexió del teixit associatiu de Gràcia. Vuit van ser les entitats que van participar en la primera edició i prop d’una vintena en la segona edició, també al carrer de la Llibertat. El 2015 es va apostar per fer un pas endavant programant la festa a la plaça de la Vila de Gràcia amb la participació de més d’una trentena d’entitats. L’any 2016 un total de 50 entitats van ocupar la plaça del Poble Romaní i la darrera edició al carrer Gran de Gràcia va aglutinar una setantena d’entitats, col·lectius, escoles i recursos del teixit associatiu i social gracienc

6a Festa Teixint Connexions per La Marató de TV3 |

Tal com dèiem més amunt, enguany l’organització de la festa ha decidit repetir espai de celebració amb l’objectiu que el carrer Gran de Gràcia es consolidi, per una part coincideix que el dissabte és el dia de la seva pacificació, i per l’altre s’aprofita aquesta oportunitat per convertir-lo en un potent espai solidari i mirall del teixit associatiu i social de Gràcia. Enguany participaran de la festa una seixantena d’entitats d’àmbits tan diversos com la cultura, la festa, l’educació, la salut mental i les persones amb discapacitat, l’esport, la cultura popular, l’educació, la dansa i la música, la cooperació i el teixit comercial. Al llarg de tot el dia les entitats i col·lectius participants de la festa realitzaran tota mena d’activitats lúdiques, festives i familiars per recaptar diners per La Marató de TV3: tallers, jocs, gastronomia, actuacions musicals i de dansa, percussió, espai esportiu, exposicions i mostra d’entitats.

Fotografia: David Ramon

Novetats 2018 |

Enguany també hi podrem torbar diferents novetats, en relació a les edicions anteriors. El dia 1 la festa comptarà amb la participació de dues entitats vinculades a la temàtica de La Marató: la Federació Catalana d’entitats contra el càncer i la Fundació Catalana d’Ajuda Oncològica, amb la ferma voluntat que sigui el punt de partida de noves col·laboracions i sinergies la resta de l’any. Una altra de les novetats és la incorporació a la festa de la Plataforma Bàsquet Gràcia que organitzarà durant tot el matí la 1a Trobada d’Escoles de Bàsquet amb partits, concursos i altres activitats i que comptarà amb la participació de Bàsquet Lluïsos de Gràcia, Bàsquet Vedruna, CB Coll, Bàsquet La Salle de Gràcia, CB Pedagògium, Bàsquet Safa Claror i Bàsquet Claret. Amb aquesta acció l’organització vol reforçar les activitats esportives que cada any organitzen el Club Esportiu Europa i l’Escola d’Escacs Edami.

La tercera novetat té com a protagonistes al col·lectiu Ruido Photo, amb seu al carrer Montseny de la Vila de Gràcia, fotoperiodistes amb més de 10 anys d’experiència mostrant les problemàtiques socials i denunciant les violacions dels drets humans, i que presentaran l’exposició de TheBackway, de África a Europa por la puerta trasera’ que aborda les rutes migratòries des d’Àfrica fins a Europa, i que recentment ha estat exposada a l’Arc del Triomf en el marc de la Trobada Barcelona Ciutat Diversa. Finalment, s’inicia la col·laboració amb l’entitat Gràcia Solidària que agrupa una desena d’entitats de cooperació i solidaritat del Districte de Gràcia. Enguany amb un estand informatiu del col·lectiu i amb la presència de les entitats Ajutsi, Família d’Heutada, Cultivalia Senegal, Col·lectiu Vio i Aida Books Barcelona.

El comerç també hi participa |

Per segon any s’impulsa novament  la campanya solidària “El Comerç de Gràcia amb La Marató TV3” amb la participació de les diferents associacions i eixos comercials del Districte de Gràcia, així com amb botigues a títol individual. L’objectiu no és altra que impulsar una acció solidària i unitària que impliqui a tots els comerços del barri i que enguany la captació també anirà destinada a l’Oncolliga.

Per acabar destaquem la consolidació de l’espai gastronòmic de tapes solidàries impulsat per la Fundació Festa Major que complementarà les accions que, des de les primeres edicions, realitzen en aquest àmbit les Colles La Vella de Gràcia, Malsons i Atzeries, els Gegants de la Vila de Gràcia i la Colla de Sant Medir Els Patufets, i que complementen la participació d’entitats de la cultura popular com la Federació de Sant Medir i els Castellers de la Vila de Gràcia.