Dilluns dia 8 de juny Barcelona i Gràcia pasen de la Fase 1 a la Fase 2

Fotografia: David Ramon

El procés de desescalada encetat fa unes setmanes segueix el seu camí i les ciutats avancen en mobilitat. Així doncs a partir d’aquest dilluns 8 de juny de 2020 els ciutadans de la regió sanitària de Barcelona passaran de la Fase 1 a la Fase 2, això vol dir que creix la mobilitat dels ciutadans tot i que no es podrà sortir de l’àrea sanitària de residència, si no és per causes majors com els desplaçaments al lloc de treball, o per a l’assistència sanitària o bé per a atendre a familiars amb necessitats bàsiques als seus domicilis.

Sortides |

El que sí que es permetrà és poder quedar en grups de màxim quinze persones, i s’eliminen les franges horàries per als més menuts, és a dir que podran sortir al carrer sempre que vulguin i també s’elimina el límit d’un quilòmetre de distància per a passejar.

Pel que fa als adults, també s’eliminen les franges horàries per a passejar i practicat esport tant al mateix municipi com en qualsevol altre, que formi part de la mateixa àrea sanitària, mentre que les persones més grans de setanta anys o dependents seguiran tenint el mateix horari de sortida al carrer que a la fase 1, és a dir podran sortir al carrer de 10.00 a 12.00 i de 19.00 a 20.00 hores amb un cuidador.

El comerç i el serveis |

Els tanatoris i les sabes de vetlla podran obrir amb un límit màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats, i els llocs de culte podràn tenir un aforament màxim del 50 %.

Si volem gaudir de la natura, podrem anar a la muntanya amb grups amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure i un total de 15 si és en espais tancats. I a les platges podrem anar-nos a banyar, sense restriccions horàries, tot i que hi haurà l’accés controlat per controlar l’aforament. Les piscines recreatives també podran obrir sempre amb un màxim del 30% de la seva capacitat i amb cita prèvia per part dels usuaris.

Els comerços podran obrir però limitant el 40% de l’aforament al seu recinte, hi haurà dhaver-hi una distància mínima de 2 metres entre els clients, també podrem anar als mercats de carrer i els centres comercials obriran amb un màxim de capacitat del 40% a les botigues.

Pel que fa a la restauració i els bars, a banda de poder gaudir de les terrasses com fins ara, ara també podrem accedir a l’interior dels locals sempre que sigui amb cita prèvia i no podrà superar la capacitat del 40%. Els museus, les biblioteques, sales d’exposició, teatres, cinemes, també podran obrir però amb aforaments reduïts i sempre amb les mesures de seguretat i d’higiene necessàries essencials de la fase 2.

Obligatori portar màscara |

Per altra banda el Govern Espanyol està preparant una nova llei dins del Decret de Llei de la nova normalitat, on l’ús de màscara serà obligatori al carrer, és a dir a la via pública, i a qualsevol recinte tancat, les sancions per als qui no respectin la llei podran tenir multes de fins a 100 €.