Dijous 22 de setembre 2016 Dia sense Cotxes a tot Barcelona.

cincdoros

Avui dijous Barcelona viu una jornada en què els cotxes deixaran d’ocupar totes les vies de la ciutat. En el seu lloc, escoles i equipaments de la ciutat sortiran al carrer per omplir-los de vida amb les seves propostes. Per aquest motiu, hi haurà trams totals o parcials de carrers i algunes vies de la ciutat només deixaran que hi circulin vianants, bicicletes i transport públic. Una de les principals novetats d’enguany és que el dia sense cotxes de Barcelona se celebrarà el mateix 22 de setembre, dia mundial del dia sense cotxes, i que coincidirà en un dia laborable.

La celebració d’aquest dia posa de manifest la necessitat de reduir la presència dels vehicles privats a motor a la ciutat per tal de reduir també de manera important la contaminació ambiental, tant de l’aire com de soroll, i millorar de la qualitat de vida de tothom, a la vegada que recuperar els carrers com espais de gaudi per a la ciutadania.

En aquest enllaç podeu veure els carrers de Gràcia que restaran tallats i les activitats que s’hi faran per a poder gaudir del carrer com a espai públic.

Gran de Gràcia |

El carrer Gran de Gràcia, entre l’avinguda Diagonal i la plaça Lesseps, estarà tallat al trànsit de les 11.00 a les 20.00 hores, i tindrà circulació exclusiva per a bus, veïns i bicicletes (en el sentit de la via).

Via Laietana |

Carril bici bidireccional al centre de la calçada, eliminant el trànsit de pujada i el carril esquerra de baixada. La pujada exclusiva serà pel bus. El tall en sentit ascendent de la via tindrà lloc de 8.00 a 21.00 hores.

Si voleu saber tots els carrers tallats de Barcelona ciutat, districte a districte i saber les activitats programades, ho podeu consulta en aquest enllaç.