Descobrint Betevé gràcies al 48 Barcelona Open House

Fotografia: David Ramon

En aquesta web podeu consultar tots els espais que aquest dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre de 2019 podeu visitar en motiu de la desena edició del 48 Barcelona Open House. En aquest cas avui ens desplacem fins al districte de Sant Martí per visitar les instal·lacions de la televisió municipal de Barcelona i la seva ràdio, és a dir l’edifici de Betevé. Ara com ara Betevé és un creador de continguts de tota mena (informatius, divulgatius, culturals, d’entreteniment…) amb vocació de servei públic.

Fotografia: David Ramon

Aquests continguts es distribueixen en diferents suports (TDT, HbbTV, ràdio, web, xarxes socials…). L’edifici on desenvolupa l’activitat Betevé no és singular per l’arquitectura, sinó pel que s’hi fa a dins. Així, doncs, hi trobareu sales d’edició i postproducció, de sonorització, platós, maquillatge, estudis de ràdio, cabines d’edició, càmeres, micros, mòbils… Tot el necessari per crear continguts de qualitat orientats al servei públic.

Fotografia: David Ramon

25 anys de televisió pública |

Enguany la televisió està d’aniversari, ja que celebra els seus vint-i-cinc anys en antena, ja que Betevé va començar les seves emissions un 3 de novembre de 1994 sota el nom de Barcelona Televisió, en unes instal·lacions que llavores estaven ubicades a Via Laietana. El setembre de 1997 la seva programació es va renovar complement amb un format innovador on es podien veure reportatges molt curts d’uns cinc minuts on d’estacaven els informatius, l’agenda cultural i la participació ciutadana, a partir del 2001 es van tornar a introduir canvis amb l’aparició de nous programes com «Telemonegal» dirigit i presentat pel crític televisiu Ferran Monegal. A partir del 2004 la televisió s’integra dins la Xarxa Audiovisual Local, que actualment opera amb el nom de Xarxa de Televisions Locals.

Fotografia: David Ramon
Fotografia: David Ramon
Fotografia: David Ramon
Fotografia: David Ramon