Des del 29 de juny al 30 d’agost, fora de servei el tram entre Clot i Fondo de la L1

Quan arriba l’estiu és habitual que Transports Metropolitans de Barcelona programa obres de millora d’infraestructura en les instal·lacions del Metro, ja que a l’estiu és on hi ha una baixa més gran de viatgers, coincidint amb el període de vacances. Aquest any les afectacions per obres de millora es fan a l’L1 la vermella i comencen des del dissabte 29 de juny fins al divendres 30 d’agost, tots dos dies inclosos, d’aquesta manera el tram de l’L1 entre Clot i Fondo quedarà sense servei per obres de renovació de la via., tot i que línia funcionarà amb normalitat des d’Hospital de Bellvitge fins a Clot. Així doncs per a moure’s pel tram afectat fins al fondo TMB ha posat un servei de bus llançadora de Clot a Fabra i Puig, i des de Sant Andreu a Fondo.

Recomanacions de transport |

Per arribar a les estacions del tram afectat entre Clot i Fondo recomanem les alternatives següents:

Podeu fer els enllaços següents amb les línies de Metro per arribar a les estacions del tram afectat:

  • Clot: s’ha d’agafar la L2 a Clot fins a Sagrada Família, fer l’enllaç a la L5 fins a La Sagrera i, allà, amb la L9N, es pot arribar fins a Fondo.
  • Onze de Setembre (L9N/L10N): es pot arribar fins a Fondo i La Sagrera, on es pot agafar un servei de bus llançadora que connecta amb Clot.
  • La Sagrera (L9N/L10N): es pot arribar fins a Onze de Setembre. També es pot fer l’enllaç a la L5, anar fins a Sagrada Família i, allà, fer l’enllaç a la L2 fins a Clot.

Les nits de divendres i dissabte, l’horari de servei de les estacions La Sagrera (L5/L9N/L10N), Onze de setembre (L9N/L10N) i Fondo (L9N) serà l’habitual, fins a les 2.00 h de la matinada els divendres i servei tota la nit els dissabtes.

Les obres a L1 |

De fet l’obra que és dura a terme a la Línia 5 del Metro de Barcelona aquest estiu és la més important feta a la xarxa del suburbà barceloní en els darrers 50 anys. L’objectiu és renovar i per tant canviar els més de 9 quilòmetres d’infraestructura de la línia 1 del metro, el tram Clot – Fondo. En aquest cas els treballs a realitzar són: substituir els 9.150 metres lineals de via simple que es munten sobre placa de formigó per facilitar-ne el manteniment, amb les fixacions i els drenatges corresponents. Se substitueixen i amplien els aparells de via que permeten les maniobres i canvis de sentit dels trens. Es renova tota la senyalització ferroviària dels túnels. S’apliquen mesures per reduir vibracions en un tram de via pròxim a Santa Coloma. S’instal·len noves línies de validadores i finalment es motoritzaran les portes d’accés a les estacions. Podeu consultar tota la informació en aquesta web.