Des d’aquest dissabte Gran de Gràcia serà espai per a vianants el primer dissabte de cada mes.

Gran de Gràcia 1Des des d’aquest dissabte 4 de juny, Gran de Gràcia es convertirà en espai per a vianants el primer dissabte de cada mes . L’eix viari es tallarà al trànsit, des del Pla de Salmerón fins a Nil Fabra, des de les 17 hores fins a les 21 hores.

La mesura té la voluntat de recuperar l’espai públic per passejar a peu o en bicicleta; per jugar o per practicar esport, generant nous espais de trobada que donin opcions d’organitzar activitats a l’aire lliure. El tancament d’aquesta via al trànsit rodat s’ha anat fent els dies de Comerç al Carrer –dos a l’any-  en el mes de maig i octubre. També s’ha dut a terme un tall de trànsit en aquest carrer en ocasió del Dia sense Cotxes. Amb motiu d’aquesta primera acció, hi haurà una activitat lúdica amb globus per a infants i grans.

El veïnat podrà accedir, en tot moment, als seus pàrquings circulant amb precaució i atenent a les indicacions de la guàrdia urbana o personal auxiliar. Les línies d’autobús modificaran el seu recorregut habitual i entre les 17h i les 21h s’anul·laran les parades de Gran de Gràcia.

Per a moure els cotxes estacionats es demana als veïns i visitants que surtin del c/Gran de Gràcia pel primer carrer transversal que es pugui i seguir les indicacions de la guàrdia urbana. Consulteu aquí les afectacions i normativa.

Per a dur a terme aquesta mesura, el districte de Gràcia, que va presentar la iniciativa al plenari del districte, ha fet un pla de d’actuació que estudia com compatibilitzar l’activitat dels locals de planta baixa, el passeig dels veïns i les veïnes, i les necessitats d’accés puntuals de vehicles per a la millora de la convivència del tràfic pels vianants, comerciants i serveis. Aquests estudis també determinaran els recursos humans i materials necessaris per desenvolupar-la.

Amb la voluntat de dinamitzar el teixit associatiu, comercial i veïnal de Gran de Gràcia i els seus entorns, es promouran diferents activitats, com jocs al carrer, especialment pels infants, activitats pròpies de la cultura popular arrelada al Districte; s’incentivaran iniciatives pròpies de l’economia social i solidària, així com la pràctica d’esports i dansa a l’espai públic.