Dentro crea una col·lecció de pòsters de disseny per a impulsar el comerç local

Som moltes les iniciatives que darrerament hem vist néixer per impulsar i conscienciar de la importància que representa el comerç local per una ciutat o barri. Entre una d’elles avui destaquem la que ha posat en marxa l’estudi de disseny Dentro, amb una nova col·lecció de pòsters dedicats al comerç sota el nom de «Visc el Barri – Compro Local». Segons Teresa Guisado responsable de l’equip de Dentro «La idea de dedicar una col·lecció al consum local ja feia un temps que la consideràvem, però va prendre molta força durant els mesos de confinament. Entenem la nova normalitat com una nova oportunitat per fer millor les coses. Els nostres hàbits de compra són, a hores d’ara, més significatius que mai: amb les nostres eleccions podem ajudar al nostre entorn proper, i això és el que volem reivindicar amb aquesta nova col·lecció».

Dissenys més propers |

En aquesta nova col·lecció es fa un pas endavant també en termes de disseny. Amb l’objectiu de demostrar proximitat, han decidit fer a mà els elements que componen els seus nous pòsters, retallant cartolines reciclades, una mostra més de no deixar passar cap detall en aquesta nova proposta. Alberto Aranda, al capdavant de l’equip de dissenyadors ens explica Volíem aportar significat a elements simples de la vida quotidiana. Primer, simplificant aquests objectes per mitjà de formes retallades per nosaltres mateixos i de colors primaris. Després, fent-los interessants a través de les composicions. Juguem amb contrastos i físiques: objectes grans i petits que fan equilibris, oposició entre espais plens i buits. Hem aportat un altre tipus de connotacions a la quotidianitat a través del disseny«.

Comerç local |

Per al llançament de la col·lecció, Dentro ha reunit diferentes negocis del barri de Gràcia, on hi fan vida, per a fer arribar a més veïns el seu missatge. Durant les properes setmanes, Origo Bakery, SlowMovOrganic MarketFamily Beer i Entre Latas vestiran als seus locals les làmines de la col·lecció, a més també proporcionaran alguns dels seus productes, cal dir tots de proximitat i filosofia sostenible, per a una panera de productes locals que s’ha sotejat aquest passat cap de setmana.