Del 3 al 9 de febrer de 2017, el Tradicionàrius programa presentacions de llibres i concerts al voltant de la literatura.

El Tradicionàrius Folk Festival enceta el seu segon mes amb presentacions de llibres i concerts que en aquesta ocasió giren al voltant de la literatura. 

Divendres 3 de febrer de 2017 20.00 hores al C.A.T.

Commemoració dels 50 anys del Grup de Folk
El Tradicionàrius més literari engegarà el divendres 3 de febrer amb la presentació del llibre de l’activista cultural Ferran Riera Grup de folk. Crònica d’un esclat. Un llibre que commemora els 50 anys de la creació del Grup de Folk, que va establir les bases d’un cançoner popular que s’ha mantingut vigent fins l’actualitat. A la presentació, Ferran Riera s’acompanyarà de Pau Riba, Jaume Arnella i molts components del mític grup. Per encabir totes les perspectives d’aquesta història, l’autor ha estructurat el llibre en tres parts. La primera és la crònica dels fets que van dur de la constitució del Grup de Folk a la seva dissolució, incloent el seu llegat, la seva expansió i els posteriors homenatges i revifalles. La segona és una aproximació biogràfica als 27 membres de la colla, a més d’alguns companys de viatge. I la tercera és un recull de 34 de les cançons més representatives del seu repertori, amb la seva lletra i la seva història. Un concert en col·laboració amb el Festival BarnaSants.

Homenatge musical a veu de dona a Vicent Andrés Estellés.

Just després de la presentació del llibre de Ferran Riera, les valencianes Sis veus per al Poeta oferiran un concert que aborda la poesia de Vicent Andrés Estellés des de la música tradicional valenciana, adaptant els versos del poeta als estils més arrelats a la nostra tradició musical, amb composicions pròpies. Un espectacle global on s’hi incorpora, a més el ball i el recitat. El projecte està integrat per les cantadores valencianes Patxi Ferrer, M. Amparo Hurtado i Lola Ledesma, totes elles molt conegudes en el món de la música tradicional; la cantant i guitarrista Eva Dénia, que després de diversos treballs amb el jazz, la música brasilera, la chanson i la música tradicional valenciana, acaba de publicar un disc amb composicions pròpies; Maribel Crespo, multiinstrumentista, ex-membre del mític grup Al Tall; i la sisena veu, Merxe Martínez, que completa la secció de cordes i afegeix un aire clàssic i elegant al so del grup.

Dijous 9 de gener de 2017 20.00 hores al C.A.T.

Kabum, contundència interpretativa i fusió d’estils.

L’última fita literària del mes serà la presentació del segon volum de la col·lecció Músiques de Tabalers, editada per CAT Edicions, conté la major part del repertori de KABUM, una formació de percussió establerta a la Vila de Gràcia i resident al C.A.T., fundada el 2004 i activa en el moment d’edició del present llibre. Aquest repertori és original i característic del grup i es construeix amb estructures complexes, i de diferents estils. En el cas de KABUM, aquesta fusió sintueix aue beu de la cultura rock i en una gran presència d’influències dels diferents estils metal. També en alguns flirtejos amb les sonoritats de la música electrònica i fins i tot amb algun gènere brasiler. En altres casos, podreu veure ritmes més vinculats a la tradició autòctona en contacte amb altres d’al·lòctons com la bulería o el hip-hop.