Del 26 al 29 de juny Gràcia acull la I Trobada Inclusiva de Batucada a Barcelona

L’Associació PIDES Barcelona, l’Espai La Tregua i Teixint Connexions organitzen la Primera Trobada Inclusiva de Batucada al barri de Gràcia de Barcelona, que celebrarà del 26 al 29 de juny al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia i acabarà el dissabte dia 30 de juny a la plaça de Lesseps amb una gran festa. Aquesta proposta neix de la coincidència de dues iniciatives similars al barri que, com no pot  ser d’una altra manera, decideixen posar-les en comú, unir esforços i fer xarxa. D’una banda,  l’Associació Pides Barcelona i l’Espai La Tregua impulsen aquesta primera trobada inclusiva de  batucada a partir de l’experiència de la seva associació mare de Granada (Fundación Pides  Granada) que ja fa uns anys organitzen propostes similars. Per l’altra, Teixint Connexions
pretén organitzar un grup de percussió inclusiu que ha estat seleccionat en l a convocatòria de subvencions 2018 del Districte de Gràcia.

D’aquesta manera sumant  la unió de les dues iniciatives, es propicia la Primera Trobada Inclusiva de Batucada que tindrà lloc del 26 al 29 de juny al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia amb una festa final el dissabte 30 de juny a la plaça de Lesseps. En aquesta setmana hi participaran el grup de batucada Bloco Suca de Granada i del grup de percussió de la Fundació Artesà de Barcelona. L’objectiu de la trobada, entre d’altres, és que sigui el punt de partida del grup de perccussió inclusiu Reperkutim!, que iniciarà la seva activitat el mes vinent de setembre i s’0esta treballant amb diverses entitats com, l’ACIDHSalut Mental Gràcia i Fundació Joia.

Què és el Bloco Suca |

El Bloco Suca (Sumant Capacitats) sorgeix a Granada dels tallers de batucada que la Fundació Pides va començar a realitzar fa uns anys amb l’Associació Val e que treballa amb persones amb diversitat funcional. L’objectiu és aconseguir una plena visibilització de les persones amb diversitat funcional de la comunitat a través de la música, l’expressió artística i la convivència, fomentant la participació activa en l’oferta cultural del territori. L’objectiu de Teixint Connex ions és crear sinergies de futur i aprendre de l’experiència de Granada per incorporar metologies de treball i objectiu és que s’adaptin a la realitat i necessitats del grup Reperkutim!

Programació i activitats |

Les activitats és duran al terme al C.A.T. començant el dimarts 25 a les 9.30 hores amb un taller de batucada, amb dinar i a la tarda amb una mostra de clown a L’espai La Tegua, també és visitaran un assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia, tallers de dansa afro acompanyats de diverses visites a entitats de Gràcia. El dissabte dia 30 hi haurà la festa final a la plaça de Lesseps a partir de les 11.00 hores i fins a les 17.00 hores.

Activitats a Lesseps dia 30 |

11:00 hores Cercavila amb Bloco SuCa Granada acompanyats de Donadanza
11:15 hores Mostra dels tallers de dansa de l’Espai La Tregua
11:40 hores Actuació Batucada Artesà
11:50 Hores Presentació Bloco Suca Granada i Reperkutim!
12:10 hores Dans a Caliope
12:20 hores Actuació Bloco SuCa
13:00 hores Actuació batucada Batucargol
13:30 hores Dinar popular i col·lectiu.