Del 21 de març al 24 d’abril de 2018 al Teatre Lliure de Gràcia podem veure «El sistema solar», de Mariana de Althaus

Fotografia: Kiku Piñol

Una família desestructurada es troba per Nadal. La filla ve carregada de bones intencions, i això ja és garantia de qualsevol desastre. Una comèdia delirant de la dramaturga peruana Mariana de Althaus, membre del Colectivo Viaexpresa, dirigida per Carol López. Aquesta és les sinopsis de la nova obra teatral que ens proposa el Teatre Lliure de Gràcia i que podem gaudir a partir d’aquest mes de març i fins aquest abril.

L’obra tot i poder-la veure ara a Gràcia, cal dir que es va estrenar l’any 2012, dirigida per l’autora mateix, amb un repartiment format per Ricardo Velásquez (Leonardo), Katerina Dónofrio (Edurne), Sebastián Monteghirfo (Pável), Valeria Escandón (Paula) i Adrián Dubois (Puli). Llavors va ser nominada als premis de Millor Obra de Teatre i Millor Actriu de Teatre per a Katerina Dónofrio, i va rebre el premi al Millor actor de Teatre del 2012 per a Gustavo Bueno. A més aquesta obra també va ser motiu d’una adaptació cinematogràfica dirigida per Bacha Caravedo i Chinón Higashionna, que es va estrenar el 16 de novembre del 2017, protagonitzada per Javier Valdés entre d’altres.

Ara la podrem veure al Teatre Lliure de Gràcia del 21 de març al 22 d’abril, sota la direcció Carol López, i la interpretació per part dels actors  Nausicaa Bonnín Paula / Joel Bramona-Jaume Solà Puli / Aina Clotet Edurne / Marc Clotet Pavel / Guillermo Toledo Leonardo. 

Fotografia: Kiku Piñol
Fotografia: Kiku Piñol