Del 19 al 27 de novembre torna el Gran Recapte d’Aliments amb la incorporació del petit comerç

Un any més el Banc dels Aliments torna a posar en marxa la campanya del Gran Recapte d’Aliments, en la que serà la seva 13a edició d’una de les fites solidàries més importants que se celebren a Catalunya. La campanya tornarà a consistir en la recaptació de les donacions monetàries als diferents punts de recollida, que es destinaran a l’adquisició i distribució d’aliments. L’any passat es van aconseguir més de 7 milions d’euros que van permetre aprovisionar més de 5 milions de quilos d’aliments, tan bàsics (oli, llet, pasta, arròs) com altres d’alt valor nutritiu (ous, peix o pollastre).

Recollida presencial els dies 19 i 20 de novembre |

Enguany amb la relaxació de les mesures anti COVID facilitarà la participació del voluntariat, que estarà present als punts de recollida, els dies 19 i 20 de novembre, per animar a la ciutadania a fer donacions a les línies de caixa. Es preveu que caldran unes 10.000 persones. El registre del voluntariat és molt senzill, i qui estigui interessat en participar-hi pot informar-se através d‘aquesta web.

Implicació del petit comerç |

Enguany la principal novetat d’aquesta edició és la incorporació del petit comerç. A través d’una nova APP es pot digitalitzar tot el procés de donació. Aquesta APP, dissenyada amb l’assessorament de KPMG i desenvolupada per la start-up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clicks registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga. Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri, per tal que, un cop finalitzada la campanya, s’adquireixin els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible en cada establiment.

Segons Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona “la incorporació del petit comerç era un tema pendent pel Gran Recapte i enguany hem trobat la fórmula, a través d’una APP àgil i senzilla de facilitar les donacions als establiments i crear xarxa amb les entitats socials del seu entorn. Una xarxa que ha estat cabdal durant la pandèmia, quan el teixit social i veïnal s’ha organitzat per a fer front a les necessitats que han sorgit. Aquesta nova acció reforça unes aliances prèviament establertes i les relaciona amb el comerç de proximitat.