Del 17 al 19 de desembre arriba la XVII Setmana Cultural Gràcia amb la Mediterrània

Aquest any 2020 se celebren vint-i-cinc anys d’una fita important a Barcelona, on es donava veu al teixit associatiu gràcies a la 1a Conferència Euromediterrània, celebrada el 1995. Així doncs enguany la XVII Setmana Cultural Gràcia amb la Mediterrània no té com a objectiu centrar-se en un país mediterrani sinó, fer un balanç de què han significat aquests vint-i-cinc anys després d’aquesta trobada a la ciutat comtal.

Així doncs Del 17 al 19 de desembre, el Centre cívic La Sedeta i Sodepau organitzaran diverses activitats, que podreu tindran lloc a La Violeta i a la Biblioteca Jaume Fuster. Seran activitats relacionades amb aquesta efemèride i alhora es repassaran les diverses polítiques europees aplicades en aquests darrers vint-i-cinc anys en aspectes com la migració i l’asil, les polítiques mediambientals, les relatives a la desmilitarització, seguretat i conflictes, les econòmiques i d’intercanvis comercials… Segons els organitzadors l’objectiu és fer un debat crític que serveixi com a punt de partida per al debat del pròxim any.

Dijous 17 de desembre | Taula rodona «vint-i-cinc anys del Projecte Euromediterrani

A les 19.00 hores podreu assistir a la taula rodona amb el títol «Valoració crítica d’un procés» amb: Ignacio Álvarez Osorioprofesor d’Estudios Árabes e Islámicos de la UCMItxaso Domínguez, coordinadora para Norte de África y Oriente Próximo en la Fundación Alternativas; Roger Albinyana, director del Departament de Polítiques Regionals Mediterrànies a l’IEMed, i Blanca Garcés, coordinadora de recerca del CIDOB.
Activitat a través de Zoom.

Divendres 18 de desembre | Cicle Veus de la Mediterrània

A les 19.00 hores al Centre de Cultura Popular La Violeta, el cantant Yacine Belahcene presenta el seu nou disc «IDURAR«.
Entrada gratuïta. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia als telèfons del Centre Cívic La Sedeta.

Dissabte 19 de desembre | Projecció de la pel·lícula FATWAMahmoud ben Mahmoud

A les 17.00 hores a la Biblioteca Jaume Fuster. Projecció d’aquest film que ens explica la història de Brahim, un tunisià resident a França, que torna a Tunis per enterrar el seu fill Marwan, mort en un accident de moto. Quan descobreix que el jove militava en un grup islamista radical, Brahim decideix dur a terme la seva pròpia investigació per comprendre els motius de la seva radicalització. Després de la projecció hi haurà un debat obert.
Entrada gratuïta. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia als telèfons del Centre Cívic La Sedeta.