Del 16 al 21 de novembre 12ª edició Gran Recapte d’Aliments a Catalunya

Fotografia: Banc dels Aliments

Com cada any per aquestes dates el Banc dels Aliments torna a posar en marxa una nova edició d’El Gran Recapte és un dels moviments ciutadans d’acció solidària més important que hi ha actualment a Catalunya. Es tracta de mobilitzar la ciutadania perquè faci donacions d’aliments bàsics en els punts de recollida habilitats als supermercats, per tal de contribuir a garantir el dret a l’alimentació de les persones en situació de vulnerabilitat. La campanya del Gran Recapte es duu a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya. Aquest any, a causa de la situació sanitària, i per tal de preservar la salut de les persones voluntàries i donants, no es farà l’habitual recollida d’aliments als supermercats i s’ha decidit fer-ho de forma digital amb aportacions.

Increment l’any 2020 respecte al 2019 per la situació Covid-19 |

Enguany la crisi sanitària causada per la Covid-19 ha portat com a conseqüència una crisi econòmica que també s’ha notat amb força als Bancs dels Aliments. Enguany aquest increment de demanda de la societat ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat. Segons l’entitat fer balanç des de l’inici de l’estat alarma el passat 14 de març de 2020 fins avui en dia, els Bancs dels Aliments catalans han atès a més de 262.000 persones de mitjana mensual, a través de 636 entitats d’iniciativa social, un 40% més que abans de declarar-se la pandèmia de la Covid-19. Fins llavors s’han distribuït més 15 milions de quilos d’aliments des de l’inici d’any, amb un valor PVP estimat de 35 milions d’euros.

12 Edició 2020 del Gran Recapte |

La 12a edició del Gran Recapte d’Aliments se celebra com cada any els dies 20 i 21 de novembre, tot i que les donacions al punt de recollida estaran actives des del dilluns 16 de novembre. Pel que fa a El Gran Recapte en línia estarà operatiu fins al 16 de desembre.

Un any diferent |

Aquest any l’organització s’ha vist obligada a haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions. És a dir, no hi haurà la tradicional recollida física d’aliments, sinó que es demana a la ciutadania que faci una donació econòmica a la caixa del supermercat, donacions que destinaran a la compra d’aliments. Les donacions també es podran fer a granrecapteonline.com. La campanya es transforma per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats.

On fer la donació |

La pàgina web del Gran Recapte On Line, pròpia dels Bancs dels Aliments, on es podran fer donacions que permetran adquirir aliments i distribuir-los. Als establiments de les cadenes de supermercats, serà el personal de botiga o el voluntariat qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa. Aquesta donació a través d’un Codi Gran Recapte. Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran aliments bàsics de primera necessitat