Del 14 de setembre al 8 d’octubre al Lliure de Gràcia «Nit de Reis (o el que vulguis).

El Teatre Lliure de Gràcia aixeca el teló en una nova temporada 2017-2018 i ho fa el 14 de setembre amb l’obra «Nit de Reis (o el que vulguis), un text de William Shakespeare, amb una direcció i versió a càrrec de Pau Carrió i interpretada per La Kompanyia Lliure.

Fotografia: Ros Ribas

L’obra original «Twelfth Night» va ser escrita per William Shakespeare l’any 1601/02 aproximadament. Es tracta d’una comèdia d’entreteniment, destinada a tancar el cicle de Nadal. La peça no es va publicar, però, fins al 1623, al First Folio.

Sinopsi |

Sebastià i Viola són dos germans bessons. Separats per un naufragi davant la costa d’Il·líria, ella aconsegueix arribar a la platja amb l’ajut d’en Festa, un bufó de la cort del duc d’Orsino. Viola creu que Sebastià és mort. Disfressada
d’home i fent-se passar per un jove patge anomenat Cesàrio, entra a treballar a la cort del duc. Orsino està poèticament, apassionadament i desesperadament enamorat de l’afligida Olívia, una dama noble que ha perdut fa poc el seu germà. Els encants d’Olívia i el seu rebuig són la causa de les penes del duc. Orsino fa servir Cesàrio per confident i missatger, però Cesàrio comença a enamorar-se d’Orsino, mentre que Olívia s’enamora de Cesàrio.

L’Antoni, capità de vaixell i antic enemic de l’Orsino, ha rescatat del naufragi en Sebastià ha estat rescata per Antoni, capità del vaixell i antic enemic d’Orsino. Quan arriben a Il·líria s’estén la confusió. Orsino, creient que és Viola, demana a Sebastià per casar-s’hi, i un sacerdot celebra en secret el casament. Quan es fa públic, Orsino amenaça de matar el suposat servidor deslleial. Viola, però, ho impedeix. Quan els dos bessons apareixen en presència d’Olívia i del duc, tothom es meravella de la semblança de tots dos germans. Viola revela que és en realitat una dona i que Sebastià és el seu germà bessó, perdut al naufragi. També es resolen els malentesos i encreuaments de parelles, revifats pel bufó.

L’espectacle té una duració de dues hores, és en català i el podreu veure al Teatre Lliure de Gràcia del 14 de setembre al 8 d’octubre de 2017.