Degut a l’Estat d’Alarma el trànsit a Barcelona baixa un 71%

Fotografia: David Ramon

Doncs si, curiosament el que no han fet les polítiques de reducció de trànsit a Barcelona ho ha aconseguit el decret d’Estat d’Alarma. Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, aquests darrers dies el trànsit diari a la ciutat ha baixat en un -71%, això significa un milió dos-cents mil de desplaçaments diaris que ja no es duen a terme. Pel que fa als vehicles i les bicicletes a mobilitat personal cau en un -81%.

Així doncs durant la primera setmana d’aplicació del Reial Decret d’Estat d’Alarma (RD 463/2020) per fer front a l’emergència sanitària provocada per la COVID-19 la mobilitat a la ciutat de Barcelona s’ha vist reduïda de manera molt significativa. El recompte es va començar a efectuar el divendres 13 de març de 2020, on es va poder comprovar que la disminució de vehicles als accessos d’entrada de Barcelona va ser durant tot el dia del -74,3%, la mobilitat a dins de la ciutat va tenir un descens del -73,5% i a les Rondes d’un -61,4% unes dades que aquesta setmana amb algunes variacions s’han seguit mantenint en termes generals.

Disminució del Transport públic |

Tot i que el servei de transport públic com és el servei de trens operat per Renfe a rodalies segueix donant el mateix servei de freqüència de pas, sí que el servei de Metro ha reduït el seu horari, de dilluns a diumenge de 05.00 a 00.00 hores eliminant l’obertura del divendres fins a les 02.00 i el dissabte tancant el servei de nocturnitat. Pel que fa al servei de Bus de TMB la reducció de la demanda se situa en un -91,4%, mentre que la baixada de passatgers al de metro és d’un -88%. Cal remarcar però que s’experimenta més afluència en les hores punta del matí. Això vol dir que en finalitzar la setmana laboral només s’estan fent un 11% de les validacions que se solien fer cada dia feiner abans de la crisi, és a dir 1,9 milions de validacions menys. En aquest sentit, cal recordar que es continuen planificant els serveis reforçant la franja de l’hora punta, principalment a les línies de més usuaris.

Pel que fa a referència al servei de Rodalies gestionat per Renfe, com el de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i TRAM, també han experimentat baixades de passatge que oscil·len entre el -85 i el -90%.

Finalment el sector del taxi també ha vist reduïda la seva demanda de transport de viatgers particulars ha baixat fins al -95%, i perquè fa al servei d’empreses aquesta rebaixa és del -85%.