CVG i l’Institut Guttman presenten els resultats de l’estudi d’investigació d’estimulació medul·lar

Els Castellers de la Vila de Gràcia (CVG) i l’Institut Guttman presentaran els resultats de l’estudi sobre estimulació medul·lar per a pacients amb lesions medul·lar, cervical o toràcica, el dimarts 22 de juny a les 19.00 hores a l’espai de Can Musons.

Es tracta de l’estudi «Estimulació elèctrica transcutània medul·lar per a la millora de la funció respiratòria de pacients amb lesions medul·lar, cervical o toràcica», un projecte pilot liderat per la doctora Hatice Kumru, finançat amb la beca Mike Lane que dóna cada any la colla castellera.

L’estudi va ser el guanyador de la primera edició de la Beca Mike Lane, l’any 2018, i incorpora l’estimulació medul·lar en el procés de rehabilitació dels pacients. La primera beca dotava en 10.000 euros, que aportava íntegrament la colla, anava dirigida a treballs d’investigació i recerca en la prevenció i cura de lesions medul·lars i vertebrals, a partir de l’any 2019 es va obrir una campanya de micromecenatge per intentar recaptar el màxim de recursos possibles i compartir el projecte amb altres colles i amb la ciutadania en general.

La beca ret homenatge al membre de colla, Mike Lane, qui a causa d’una caiguda amb els CVG va patir una tetraplegia severa i va acabar morint tres anys i mig després. A CVG creiem, fermament, que la seguretat i la prevenció de lesions han de ser un dels objectius bàsics del món casteller.

L’aforament a l’acte de presentació serà limitat però es podrà seguir a través del canal de youtube: https://youtu.be/euHamp8RSdo