Criatures guanyadors del IX Concurs Sons de la Mediterrània estrenen el seu primer disc en el 30 Festival Tradicionàrius.

Criatures és un duet que s’ha anat coent poc a poc, des del 2010 quan els dos músics es van conèixer a l’ESMUC. L’excusa perfecte per tirar endavant el projecte va ser la proposta d’actuar al cicle La Taverna del C.A.T. l’any 2013, des d’aleshores els dos músics han anat treballant i avançant amb el projecte fins que han agafat un rumb molt clar: apropar la música d’arrel a un estadi més cambrístic.

Després de guanyar el IX Concurs Sons de la Mediterrània, la formació ens presenta el seu primer disc «Taumàtrop» (Picap, 2017) en el marc del 30 Tradicionàrius. Un disc que us acompanya a viatjar al món de la senzillesa, la naturalitat i la delicadesa. Un taumàtrop és una joguina formada per un disc, al qual es lliguen dos fils, de manera que en fer-lo girar ràpidament se superposen les imatges dibuixades a cadascuna de les cares, creant una escena comuna.  Ara jugant amb un taumàtrop, han fet girar la gralla i l’acordió diatònic fins a fer-los combinar de tal manera que n’ha sortit un disc, amb una sonoritat i un repertori nous.

Les col·laboracions del disc |

Durant la gravació del disc han comptat amb la col·laboració de molts músics i amics com Toni Xuclà: guitarra, mandolina i baix a Recordant una estrella, Pluges d’estiu i Ball de l’Àliga de la Patum. Marcel Casellas: contrabaix a El somni d’Ícar, El murri, Moixama, tramussos i aladrocs, I com llueix i Ball de l’Àliga de la Patum. Pau Font: bateria a El somni d’Ícar, Pluges d’estiu i Ball de l’Àliga de la Patum. Garazi Goñi i Héctor Garde: txalaparta a El murri i Ball de l’Àliga de la Patum. Judit Neddermann: veu a Pluges d’estiu. Pere Olivé: percussions a Pluges d’estiu, Paradís, Moixama, tramussos i aladrocs i Ball de l’Àliga de la Patum. Balkan Paradise Orchestra a Paradís i Ball de l’Àliga de la Patum. Mireia Vila i Magalí Sala: violí a I com llueix i Ball de l’Àliga de la Patum. Elena Martínez: viola a I com llueix i Ball de l’Àliga de la Patum. Núria Conangla: violoncel a I com llueix i Ball de l’Àliga de la Patum.

El concert |

Els podeu veure en directe aquest divendres 28 d’abril de 2017, a les 22.00 hores al Centre Artesà Tradicionàrius. Preu: 12 € / anticipada: 10 € / Amics del C.A.T.: 6 €. Entrades anticipades a www.entradium.com