Convocatòria d’aturada parcial a Metro pel dimarts 2 de febrer, de 10 a 15h.

Metro TMB

Amb motiu de la convocatòria per part del Comitè d’Empresa de Metro d’una aturada pel dimarts 2 de febrer, entre les 10 i les 15 hores, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) adverteix que el servei de metro quedarà alterat en aquesta franja horària. Els serveis mínims només garanteixen el 20% dels trens, que circularan amb intervals de més de 15 minuts.

El Departament d’Empresa i Ocupació ha ordenat que es mantinguin uns serveis mínims equivalents al 20% de l’oferta habitual. Això vol dir que durant l’aturada les estacions continuaran obertes però els trens circularan amb intervals molt superiors als normals, que poden ser de 15 minuts o més. En cas necessari s’adoptaran mesures de regulació dels fluxos de passatge per evitar que se superi la capacitat de les andanes.
 
La convocatòria de vaga parcial i l’anunci de posteriors mobilitzacions, ha aturat el desenvolupament de la negociació del conveni col·lectiu de Metro que ha de substituir el que va vèncer tot just l’1 de gener passat. L’empresa reitera la seva voluntat de continuar treballant per uns acords que compatibilitzin la millora del servei públic i la millora de les condicions laborals.

Recordem que el plantejament de TMB per al nou conveni col·lectiu es basa en:

  • Manteniment del poder adquisitiu dels treballadors, dins dels límits imposats per l’actual marc legal, normatiu i pressupostari derivat de la Llei de Pressupostos de l’Estat i  els convenis de finançament del transport públic.
  • Adequació organitzativa per prestar un millor servei al ciutadà.
  • Conciliació de la vida personal i familiar.

Trobareu tota la informació detallada de l’estat de servei del Metro en aquesta pàgina web.