Convocada Vaga general el 21 de febrer de 2019: Tot el que cal saber, serveis mínims, alteracions de mobilitat…

Aquest dijous 21 de febrer de 2019 la Intersindical-CSC ha convocat una jornada de vaga arreu de Catalunya entre molts motius, un d’ells pel moment en què viu la societat catalana i contra el procés judicial als polítics catalans. A més però des de la seva web també insten altres motius com la derogació completa de la reforma laboral, un salari mínim català de 1.200 euros, per la recuperació de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional, o per un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes. Tot i que l’organització fa una crida a la mobilització els sindicats com UGT i CCOO no donen suport a la convocatòria.

Serveis mínims en el transport |

A causa de la convocatòria de vaga per aquest dijous 21 el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Fomento han establert el dispositiu de serveis mínims de Renfe per a la jornada de vaga general convocada a Catalunya. L’ordre del Departament de Treball estableix que Rodalies de Catalunya, és a dir, trens de rodalia i trens regionals, prestarà el seu servei en un 33% durant tot el dia. Per la seva part, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat que circulen a Catalunya s’assegurarà amb un servei del 78%.

Pel que fa al servei de Bus i Metro de TMB i també dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), els serveis mínims ha de ser del 50% durant les hores punta, concretament entre 06.30 hores del matí i 09.30 matí i de les 17.00 hres de la tarda a les 20.00 hores del vespre. Fora l’interval d’aquests horaris, els serveis mínims han quedat establerts en el 25%.

Ensenyament |

USTEC el sindicat majoritari en l’ensenyament s’afegeix a la vaga i el Govern ha decretat així que en els centres docents públics i privats no universitaris i llars d’infants hi hagi una persona de l’equip directiu per centre de treball, i pel que fa als centres d’educació infantil i primària es decreta que hi hagi un docent per cada sis aules. I en el cas de les llars d’infants hi ha d’haver un terç de la plantilla.

Sanitat |

Pel que fa a l’atenció als CAP i Hospitals segons la Generalitat les Urgències i les cures intensives no han de veure alterat els seus serveis, i alhora s’ordena i es garanteixen totes les urgències sanitàries pel que fa al transport sanitari.

Manifestació |

A les 18.00 hores hi ha programada una manifestació a Barcelona, que anirà des dels Jardinets de Gràcia fins a la Gran Via, passant per Passeig de Gràcia, motiu pel qual circular pel centre de la ciutat serà complicat i alhora hi haurà alteracions en el transport del servei de Bus.