Conferència de Manuel Delgado “Les polítiques de la por” organitzada per la Plataforma GràciaLlibertat

La Plataforma GràciaLlibertat va posar en marxa fa uns mesos el Cicle de conferències antirepressives, amb l’objectiu de tractar la repressió des de perspectives més subtils. El passat 9 d’octubre va tractar el tema «La cultura de la pau davant la repressió, amb Jordi Muñoz, del Moviment Antimilitarista de Catalunya. L’11 de desembre el psicòleg i professors de psicopatologia de la UB, Antoni Talarn va abordar «La deriva repressiva i salut mental».

Així doncs per aquest divendres 12 de febrer hi haurà la conferència titulada «Les polítiques de la por. L’espai públic com a espai de repressió. Serà a càrrec de Manuel Delgado, antropòleg, professor de la UB, membre impulsor de l’Observatori d’Antropologia i Conflicte Urbà i col·laborador del programa Més 324 a televisió.

L’organització de l’acte ha proposat algunes temàtiques a Delgado: el concepte d’espai públic, com espai i bé comú, en el qual i del qual el poder (el capitalisme) en fa ús pels seus interessos. L’espai públic escenari de la repressió directa de la dissidència, però també d’aplicació de la legislació (Llei Mordassa). L’espai públic de la ciutat considerat com a un espai estrany a l’ús veïnal i pensat en termes de repressió preventiva. Quina hauria de ser la concepció de l’espai públic, en una societat on els drets i les llibertats de les persones fossin al centre?

Totes aquestes preguntes, segurament tindrà resposta per part de Manuel Delgado aquest divendres dia 12 de febrer de 2021. L’acte a causa de les restriccions i la situació actual sanitària, tindrà lloc aquest a les 19:00 i és podrà seguir i participar a través de https://meet.jit.si/GraciaLlibertat i pel canal de Gràcia República de YouTube.