Concert de La Patum al C.A.T. aquest dijous.

CAT

Per 23è any consecutiu, el Centre Artesà Tradicionàrius acull el concert de les músiques de La Patum de Berga a Barcelona interpretades per la Banda del Memorial Ricard Cuadra. La primera part del concert d’enguany estarà dedicada a melodies queraltines per commemorar el centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. A la segona part, el públic podrà vibrar amb un salt complert amb final de Tirabols.

Serà un concert únic al món que només es pot gaudir per Corpus a la Plaça de Sant Pere de Berga i una setmana abans al Tradicionàrius, al cor de la Vila de Gràcia. L’escenari del C.A.T. encabirà més de quaranta músics sota la direcció de Sergi Cuenca, que interpretaran la suite de melodies que acompanyen a un imaginari únic al món, on només a Berga i a la Vila de Gràcia es pot gaudir.

La primera part del concert d’aquest any estarà dedicada a la commemoració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. La coronació se celebra cada 25 anys: 1941 25è aniversari, 1966 el 50è, 1991 el 75è i el 2016 el centenari. La tradició és interpretar l’himne, El ball de l’àliga, a les escales de la Plaça de Sant Pere de la mà d’un tenor i acompanyat per un cor de berguedans que fa vibrar la plaça Cremada. El concert al C.A.T. incorporarà melodies queraltines, amb la interpretació per part de la banda d’obres d’autors berguedans com Sergi Cuenca, Roger Belmonte i Robert Agustina. I a la segona part, com sempre, la Banda del Memorial Ricard Cuadra interpretarà un salt complet de Patum amb final de Tirabols.

Gràcies a la iniciativa de Ricard Cuadra, el mateix any en què va recuperar les antigues peces, el 1993,  va ser el primer en què les músiques de La Patum van pujar a l’escenari del Centre Artesà Tradicionàrius. Des d’aquell moment i fins el 2016, el C.A.T. ha acollit el concert de les músiques així com també d’altres activitats. Enguany, La Violeta de Gràcia, també se suma als actes de La Patum i el proper dimarts 17 de maig a les 20 h organitza la projecció del documental «El foc inoblidable de La Patum» i tot seguit una taula rodona a càrrec de Ramon Felipó, advocat, investigador de la cultura popular i bibliòfil.

Informació d’interès
Dijous 19 de maig de 2016

A les 21.30 h al C.A.T.
Preu taquilla: 10 € / anticipades: 8 € / Amics del C.A.T. gratuït