Concert de La Patum al C.A.T. aquest dijous 8 de juny de 2017.

Aquest proper dijous 8 de juny de 2017 l’essència de la Patum es podrà tornar a viure a Gràcia, una vegada més amb el concert de La Patum al Tradicionàrius. Enguany es presenten dos concerts per posar en valor el talent berguedà. Aquest any el concert compta amb la participació de solistes berguedans d’altíssim nivell, molts d’ells alumnes de l’Escola Municipal de Música de Berga i que han acabat o estan acabant els seus estudis superiors a l’ESMUC.

A la primera part del concert s’estrenaran peces de nova creació com la Jazz Suite de Robert Agustina i la Marti(n)gala de Sergi Cuenca, entre d’altres. A més, es recuperaran obres d’Albert Ginovart, Àlex Martínez, Llibert Fortuny i Roger Belmonte, i s’hi afegirà la Cançó i dansa núm. XI de Frederic Mompou, basada en el Ball de l’Àliga. Totes elles interpretades pels solistes i la Banda del Memorial. Pel que fa a la segona part, com sempre, la Banda del Memorial Ricard Cuadra interpretarà un salt complet de Patum amb final de Tirabols, amb les versions de J.B. Lambert i Ricard Cuadra amb un aire festiu i completament participatiu per part del públic més patumaire.

Les músiques de La Patum, un concert únic al món |

Els músics són un component fonamental de la Festa, sobretot des de finals del segle XIX, quan les diferents melodies es van anar incorporant a La Patum. Actualment no es concep La Patum sense les músiques interpretades per la Cobla Pirineu, la Cobla Ciutat de Berga i la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. La major part de la música de la Festa és de caràcter popular; es tracta d’una música senzilla i en algun aspecte única.

Podreu veure i gaudir aquest concert el proper dijous 8 de juny a les  21.30 hores, preu 10€ i gratuït pels Amics del C.A.T.