COMUNICAT OFICIAL | En relació a la utilització i usurpació de la nostra marca TOT GRÀCIA per part de Tot Barcelona

El TOT GRÀCIA i www.totgracia.com és un mitjà de comunicació que va néixer primer en web l’agost del 2014 i que a partir del 2016, va posar en marxa un diari digital i una revista en paper el TOT GRÀCIA amb una distribució de 5.000 i 8.000 exemplars als comerços del Districte de Gràcia,

Però d’ençà de fa uns mesos, molts dels clients i lectors del TOT GRÀCIA han tingut la confusió de creure que aquesta empresa pertany a l’editora del diari digital Tot Barcelona, cosa que no és certa.

El setembre de 2018 l’empresa Diari Connexiobcn va posar en marxa el diari digital Tot Barcelona, i va començar a obrir diversos perfils de districte a les xarxes socials, des de llavors, la direcció del TOT GRÀCIA, va adonar-se que des de feia mesos aquesta capçalera Tot Barcelona, havia obert una pàgina oficial al Facebook amb el nom i la marca de TOT GRÀCIA, sense el nostre consentiment, i per tant acció que no podia, ja que s’estava fent passar per una marca la qual no podia utilutzar,  ja que l’empresa esmentada no és propietària de la marca TOT GRÀCIA, que recau únicament a la capçalera i revista TOT GRÀCIA i al seu editor.

Des de llavors l’editor de TOT GRÀCIA es va posar en contacte amb l’empresa editora del Tot Barcelona per exposar el cas i fer-los coneixedors que només nosaltres érem propietaris de la marca TOT GRÀCIA, la resposta per part de Tot Barcelona seria que aquesta qüestió se solucionaria de la manera més satisfactòria per les dues parts i ràpida, així TOT GRÀCIA demanava la retirada urgent dels noms i logotips de Tot Gràcia de la capçalera de la pàgina de Facebook oberta per part del diari Tot Barcelona, tal com mostra la següent imatge.

Després de mesos, veiem que la situació segueix sent pràcticament la mateixa, ja que a la pàgina de Facebook titulada @GraciaTotBarcelona, segueix sortint el logoipit de Tot Gràcia publicat a l’àlbum de fotografies que correspon al d’imatge de perfil un logotip amb la marca «Tot Gràcia».

Cronologia dels fets |

27-11-2018

La pàgina de notícies a la xarxa social Facebook, que té com a foto de portada GràciaDiari.cat passa a nomenar-se @TotGraciaDiari utilitzant la imatge de Tot Gràcia com a imatge de perfil.

Això crea confusió a l’hora de buscar el terme «tot gracia» a la xarxa social de Facebook, ja que s’estàn fent passar per nosaltres, quan ells això no ho poden fer.

22-12-2018
El propietari de la marca TOT Gràcia s’assabenta que un altre empresa està utilitzant la marca i imatge comercial, per al mateix fi, tant de pèl que fa el nom, i coincidint en el sector i territori.

TOT GRÀCIA contacta amb l’empresa responsable de gestionar la pàgina de Facebook anomenada @TotGraciaDiari que respon al nom de Diari ConnexióBCN, S.L. i que gestiona la marca Tot Barcelona.

Mantenim una conversa telefònica amb la responsable de Tot Barcelona.

Per la seva banda l’editor del TOT GRÀCIA, exposa la situació en la qual ell n’és el propietari de la marca i que no tenen consentiment de poder-la utilitzar via comercial tal com porten fent des del passat 27 de desembre de 2018.

De la conversa s’extreu que la responsable de Tot Barcelona es compromet a solucionar el conflicte de la manera més satisfactòria per a les dues parts.

23-01-2019

Dimecres 23 de gener de 2019 al migdia la pàgina de Facebook anomenada @TotGraciaDiari passa anomenar-se @GraciaTotBarcelona, creant confusió en les cerques a la xarxa social i mantenint la imatge de perfil identificada com a Tot Gràcia.

24-01-2019

Dijous 24 de gener de 2019 al matí la pàgina de Facebook @GraciaTotbarcelona canvia la foto de perfil per una de nova que segueix provocant confusió sota el nom «TOT BCN Gràcia».

Cal considerar que tot i fer els canvis pertinents, se segueix provocant conflicte per la semblança de la marca de TOT Gràcia a TOT BCN Gràcia, a més cal remarcar que la imatge de perfil de TOT Gràcia segueix activa en el perfil com a opció, així es pot comprovar en la col·lecció de fotografies publicades per l’usuari de la pàgina, per la qual cosa indica que no s’ha eliminat tal com es va demanar, en una captura d’avui 24 d’abril de 2020.

Com a resultat en una nova cerca a dia d’avui 24 d’abril de 2020 a Facebook segueix donant com a resultat les dues entrades de pàgina:

Com a conseqüència tot això comporta una forta confusió per part dels usuaris i dels clients del nostre diari TOT GRÀCIA alhora de saber concretar i discernir quina editora és la responsable de les diferents notícies publicades en els dos perfils.

En els darrers mesos des del TOT GRÀCIA hem pogut constatar de primera mà que moltes de les nostres fonts i també clients, creien que estaven contactant amb la versió local del Tot Barcelona, cosa que no és certa, ja que TOT GRÀCIA és una capçalera digital i revista en paper totalment privada i independent que no té cap relació ni vinculació amb la capçalera esmentada anteriorment i que els nostres únics perfils a les xarxes socials són únicament els inidentificables sota la marca TOT GRÀCIA i amb el color taronja com a color corporatiu.

Així doncs davant de tal confusió ara com ara encara des de GRÀCIA COMUNICACIÓ editora del TOT GRÀCIA volem exposar els següents punts:

1- GRÀCIA COMUNICACIÓ i el seu editor és l’únic propietari de la marca TOT GRÀCIA i per tant n’és amb exclusivitat a tot el territori Espanyol l’únic que en pot fer ús d’aquest nom com a marca comercial.

2- Els perfils del TOT GRÀCIA autèntics a les xarxes socials són els identificats amb el color taronja com a color corporatiu, juntament amb la marca TOT GRÀCIA i sota la denominació de @totgracia a excepció del Twitter que ho fa sota la denominació @eltotgracia.

3- El perfil denominat @GraciaTotBarcelona no té cap vinculació amb TOT GRÀCIA i per tant la nostra editora no es pot fer responsable de cap de les notícies i dels continguts publicats en aquest perfil.

4- TOT GRÀCIA no és cap delegació local del Tot Barcelona ni pertany a l’empresa editora.

5- Demanem la retirada per part de Tot Barcelona de tots els elements a la xarxa d’Internet que provoquen confusió i per tant perjudici a la marca TOT GRÀCIA, i ho comuniqui a la seva audiència amb un comunicat fet públic a les seves xarxes socials, sobre la seva acció indeguda i corretgint tal comportament.

6- Finalment GRÀCIA COMUNICACIÓ editora de TOT GRÀCIA es veu amb la necessitat d’emetre aquest comunicat amb relació a les múltiples confussions, que genera aquesta situació i que  dia d’avui encara no s’han pogut solucionar, després d’un any llarg. Esperem que en les darreres hores, es pugui resoldre el problema que encara ens afecta, amb perjudicis molt negatius.

7- De no ser així GRÀCIA COMUNICACIÓ i l’editor del TOT GRÀCIA es reserven el dret d’emprendre accions legals.