Comprar al comerç local, és revitalitzar l’economia local

Fotografia: David Ramon

Immersos pràcticament en la campanya de Nadal i en la de Reis, aviat tocarà començar el seguici per les botigues a cercar aquell objecte, aquell regal que tenim ganes d’e lliurar a millor encara de comprar-nos aquell aparell que feia mesos dèiem que el necessitàvem i encara no hem trobat el moment. No hi ha res millor que començar el trajecte al nostre barri, i per descomptat a les botigues dels nostres carrers. A Gràcia, si tenim quelcom important és el comerç de proximitat i els seus eixos comercials: oferta variada, de qualitat, i en molts casos, amb història al darrera.

Però a banda de la comoditat que significa per als clients comprar al costat de casa, us heu posat a pensar en els beneficis que comporta una acció tant senzilla, dins del nostre entorn?

D’entrada, comprant a les botigues del barri del nostre carrer donem feina a les persones que hi treballen i que segurament també són veïns i veïnes del nostre carrer, del nostre barri o fins i tot de la nostra ciutat. Això afecta positivament l’economia local, ja que en donar-los feina els diners es queden a casa nostra, a més de reduir la taxa d’atur local
D’aquesta manera també fem possible que empreses petites o autònoms puguin quedar-se a la seva ciutat, desenvolupar la seva feina o projecte i per tant donar vida al nostre entorn més immediat.

A llarg termini això és un benefici per a la comunitat i gràcies a aquesta petita acció de comprar al costat de casa, teixim complicitats amb el petit comerç, amb les associacions de comerços i veïnals, això es transforma en activitats pensades per a la canalla, per a potenciar el comerç i, al final, en activitats de dinamització de l’espai urbà on vivim.

Aquest festes desenes de carrers ompliran les nits d’hivern gràcies a l’enllumenat nadalenc que donarà caliu i llum als nostres barris. I això també és possible gràcies a la nostra petita acció de comprar a la botiga del costat de casa, a la botiga del veí, a la botiga de tota la vida en definitiva.

Des del TOT Gràcia us convidem a gaudir d’aquest passeig pels carrers i comerços de Gràcia i entre tots fem dels carrers uns espais plens de vida i de futur.

Text: David Ramon, Coordinador del TOT GRÀCIA.