Comneçen les obres de la segona fase l’estació l’L3 del metro de Barcelona a Vallcarca

A partir d’aquest dimarts 6 d’abril de 2021 el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, posarà en marxa la segona fase d’obres a l’estació de Vallcarca de Barcelona, de la Línia 3. Les primeres tasques és la implantació i el desviament de serveis afectats, en total les obres amb finançament del fons FEDER, tenen un pressupost d’1,1 MEUR i un termini d’execució de deu mesos.

Les obres en concret consisteixen principalment en la instal·lació d’un ascensor de tres parades entre el vestíbul de l’estació i les avingudes de Vallcarca i de la República Argentina, situades a diferents cotes, als barris de Vallcarca i els Penitents i el Putxet i Farró respectivament. D’aquesta manera, es facilitarà la comunicació entre els dos barris. A més de l’obra per instal·lar aquest ascensor, els treballs inclouran també la construcció d’una passera que li donarà accés des de l’avinguda de la República Argentina. Aquesta obre en concret també millorarà notablement l’accés a l’estació de Vallcarca, la primera fase de la qual va quedar finalitzada l’estiu de 2019. Els treballs van consistir en la instal·lació de dos ascensors per a comunicar el vestíbul i les andanes de l’estació, amb un pressupost d’1,7 MEUR.

Amb motiu d’aquestes obres, però la mobilitat exterior dels vianants es veurà afectada, així doncs fins a mitjans d’aquesta tardor es preveu que la vorera de l’avinguda de Vallcarca a l’altura del carrer Gomis i les escales d’accés als jardins de Manuel Blancafort estiguin tancats, però l’ocupació del material i dels treballs de l’obra.

Actualment la xarxa del Metro de Barcelona té un 92% de les estacions adaptades, això en números vol dir que les 159 estacions existeixen entre totes línies, n’hi ha un total de 146 que ja estan adaptades.