Comencen les obres de reurbanització de la plaça Lesseps.

placa lessesps dalt

L’actuació de les obres de la Plaça de Lesseps, consisteix en la recuperació per a l’ús públic de l’espai afectat per les obres de l’L9 del metro.

Els treballs compten amb un pressupost de 868.000 euros i tenen un termini de sis mesos.

L’actuació té un pressupost de 868.000 euros i ha estat consensuada amb l’Ajuntament i el veïnat.

Es preveu que les obres tinguin un termini d’execució de sis mesos i permetran recuperar l’espai per a l’ús ciutadà de la plaça restaurant i millorant la mobilitat dels vianants.

Les principals actuacions son:

  • Desmuntatge del pont grua de l’obra prevista per la setmana que ve.
  • Tancament i reompliment de la rampa d’accés utilitzada pels vehicles durant les obres de l’estació de l’L9.
  • Cobertura del pou de les obres de l’L9 mitjançant una llosa recolzada amb diverses bigues.
  • Urbanització de la plaça i de l’entorn (voreres al voltant de la plaça, zona de jocs infantils i plantació d’arbres).

La plaça Lesseps representa un important node de comunicació viària a la ciutat i es configura a partir de la cruïlla de dos eixos com la Travessera de Dalt i Gran de Gràcia-Avinguda Vallcarca. La plaça, molt utilitzada també pels vianants, queda subdivida en dues àrees per Travessera de Dalt. L’àmbit on s’actua correspon a l’àrea sud-est de la plaça i l’obra que ara comença abastarà uns 2.100 metres quadrats de superfície.

Aquestes obres s’emmarquen en les actuacions consensuades entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per arranjar els espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de l’L9, que actualment se centren en la posada en funcionament del ramal cap a l’Aeroport el 2016. En aquest sentit, s’han reurbanitzat les places de Maragall i de Joaquim Folguera (estacions de Maragall i Putxet), s’ha arranjat l’entorn de Sarrià i Mandri i actualment estan en execució els treballs de recuperació de la plaça Sanllehy. Pròximament, el Departament licitarà l’obra  d’arranjament de l’àmbit de Guinardó.