Comença la recollida d’avets de Nadal 2017 a Gràcia.

Un cop finalitzades les festes de Nadal un any més del 7 al 17 de gener l’Ajuntament de Barcelona ofereix als veïns espais de recollida dels arbres de Nadal a fi d’evitar abandonaments incívics a l’espai públic i, alhora, aprofitar un recurs natural per millorar el manteniment dels espais verds de la ciutat. Hi ha 224 punts distribuïts per tots els districtes de la ciutat.

A Gràcia trobareu els seguents 20 punts de recollida |

Pl. Gal·la Placídia / Travessera de Gràcia
Pl. Gal·la Placidia, centre plaça, tocant a Via Augusta
Pl. Lesseps, al costat Parròquia dels Josepets
Pl. Lesseps / Torrent de l’Olla
Pl. Sanllehy
Parc de la Creueta del Coll
Park Güell/ Olot
Pl. Alfons Comín
C/Pi i Margall /Ca l’Alegre de Dalt
Pl. John Lennon
Jardí de la Sedeta
Pl. Trilla
Pl. del Nord
Via Augusta / Josep Antúnez
Jardins de Salvador Espriu, banda Diagonal/G. Gràcia
Pl. Revolució de Setembre de 1868
Pg. de Sant Joan /Travessera de Gràcia, costat Besós
Pg. de Sant Joan / Travessera de Gràcia, costat Llobregat
Pl. Joanic
Pl. del Poble Romaní

Després del 17 de gener, els arbres es trituraran i se’n deixaran madurar les restes. El destí final d’aquestes restes serà l’encoixinament o mulching, que serveix per millorar la retenció de la humitat i l’aireig del sòl i que, al mateix temps, és una solució natural per evitar el creixement de les males herbes.

Es recomana deixar els arbres nets d’elements ornamentals per facilitar-ne el reciclatge. Els serveis de jardineria de la ciutat s’encarreguen de la retirada periòdica dels avets i les branques d’arbres diversos que han servit de decoració nadalenca dipositats en aquests punts de recollida especials.

Els arbres recollits seran transportats a la planta de reciclatge del Viver Municipal, on es trituraran per convertir-los en encoixinat, després d’un procés de maduració de dos o tres mesos que permet obtenir un encoixinat de qualitat. El material resultant es dipositarà als espais verds de la ciutat al llarg del primer semestre de l’any.

L’encoixinat, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d’humitat i l’aireig del sòl, alhora que ajuda a evitar l’aparició de males herbes. A Barcelona l’encoixinat es diposita sobre la terra vegetal tant a l’interior de parcs i jardins com en petits espais enjardinats dels carrers de la ciutat, principalment en zones d’arbustos i grups de rosers.