Comença la campanya de civisme a Gràcia.

Civisme

Amb el bon temps, els carrers i les places apleguen un bon nombre de persones que volen gaudir d’una estona a l’aire lliure. A vegades, això genera problemes de convivència amb els veïns, sobretot a les nits, a causa del soroll.

Per això es posa en marxa una campanya comunicativa amb el missatge de no fer soroll durant les nits i respectar el descans del veïns. La campanya s’inicia el 9 de juliol  i durarà fins al final de setembre. Les nits de dijous, divendres i dissabte, una parella d’educadors cívics repartiran ventalls i piruletes als clients dels establiments en horari de 23 h a 2 de la matinada a les places i als punts de màxima concentració d’oci nocturn.

La campanya busca la col·laboració amb els restauradors i negocis d’oci del districte, i enguany prop de setanta-cinc locals  s’adhereixen a la campanya. Lluiran un adhesiu a l’entrada del local i alguns duran samarretes amb el missatge de petició de silenci.

A Gràcia també es porten a terme dos projectes en horari diürn per promoure el civisme: “Juguem a la plaça del Sol”, un espai lúdic de jocs tradicionals per a nens i nenes que cada tarda compta amb monitors; i “Juguem a la plaça”, una campanya cívica que promou la utilització de pilotes d’escuma a les places per millorar la convivència.